Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 07-07-2020 13:15   Güncelleme : 09-07-2020 14:09

Faiz En Büyük Günahlardan Bir Tanesidir

Faiz En Büyük Günahlardan Bir Tanesidir

İnsanlık alemi yüzyıllardan beri savaş, kan ve gözyaşı içinde boğulmuştur. Halen de bu karmaşa, ihtilal ve fesat devam etmektedir. İşte bu fenalıkların iki kaynağı vardır. Eğer bu iki kaynak kesilirse dünyadaki karışıklıklar çözülüp huzur ve sükunet gelecektir.

Bu iki anlayışın ne olduğunu ve nasıl çözüleceğine bakalım. Evet, birinci rezil ve egoist anlayış “ben tok olsam, başkası açlıktan ölse bana ne!” düşüncesidir. İşte bunun çaresini İslam dini göstermiş ve “zekât” müessesesi ile belini kırmıştır.

Fakat Allah’tan korkmayan ve dünyaya tapmış insanların bir kısmı zekatı ortadan kaldırmak için ellerinden geleni esirgememişlerdir. Hatta İslam’ın ilk yüzyılında Arabistan’ın bazı bedevi kabileleri Hazreti Peygamber’in (ASM) vefatından hemen sonra “zekat vermeyiz” diye tutturmuş yetmedi bir de yalancı peygamber ortaya çıkarmışlardır.

Hazreti Ebubekir, İslam orduları ile bu azgın güruhu ezerek bedevilerin aklını başlarına getirmeye çalışmıştır. Tarihte bu olay “Ridde savaşları” olarak geçmiştir.

Zekat düşmanlarının işbirliği içinde oldukları diğer bir fesatçı ve ihtilalci grup ise faiz lobicileridir. Bunların dillerinden düşürmedikleri kelime ise “sen çalış ben yiyeyim!” anlayışıdır.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN