Analiz
Giriş Tarihi : 06-06-2018 11:58   Güncelleme : 06-06-2018 11:58

FETÖ ve Darbe Araştırma Komisyonu neyi bulmuştur!

Tarih karşısında bazı olayların üzeri örtülmeden geçiştirilmemesi için kamuoyunda unutulmuş bazı olayları, tekrar tekrar gündeme getirip paylaşıyorum.

FETÖ ve Darbe Araştırma Komisyonu neyi bulmuştur!

Mesela FETÖ ve darbe meclis araştırma Komisyonu, FETÖ ve darbe mücadelesinde neyi ortaya çıkarabilmiştir? Bu çalışmanın ne faydası olmuştur?

Komisyon Başkanı’nı aradığım halde, maalesef beni ifadeye çağırmadı. Pek çok gazeteciyi ve konu hakkında derinlikli bilgileri olmayan kişileri çağırdığı halde, ısrarla beni komisyona çağırmadı ve kamuoyundan uzak tutmaya gayret sarf etti. 

FETÖ elemanlarının felsefesinin iyi anlaşılması gerekir. Örgütün sinsi çalışmalarını ve acımasızlığını görmeden, mücadele etmek imkansızdır. 

İşte tüylerinizi diken diken edecek 22 ay önce tutuklanan, HSYK 1. Dairesi Başkanı İbrahim OKUR hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İbrahim OKUR hakkında örgüt üyesi ve yöneticisi olmak suçunu işlediği iddiasıyla, 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi. OKUR 23 Temmuz’da, Yargıtay 9. Dairesinde yargılanmaya başlayacak. Yargı yapılanmasının içerisinde FETÖ mensuplarının bütün altyapısını ilk defa kuran ve en eski imamlardan olduğu bilinen ve yakalanan, tutuklanarak cezaevine konulan Hakimler Savcılar Kurulu 1. Daire Başkanı İbrahim OKUR hakkında hazırlanan iddianamede, çözümlenen Bylock içerisinde görüştüğü kişi ile şöyle bir konuşması var. 

Habertürk’ün Ankara muhabiri Yasemin GÜNERİ’nin aktardığına göre: FETÖ davası sanıklarından Halil IŞIKLAR’ın Bylock yazışmalarında şu konuşmalar geçiyor. FETÖ’den emir aldığı talimatlarda geçen şu sözlere dikkat edelim. 

2000 kişi almadan bu iş düzelmez. Hocaefendi saraya yürüyüp, o adamı taşlayıp indirmeden düzelmez, (TAYYİP ERDOĞAN’I ima ediyor) aslında bir sabahlık işi var, hepsini Savcı yazacak iddianameye, kolluk gücü olarak asker, makul şüphe gözaltı yapacak. Hakimler de 2. Günü ayarlanıp, iş bitecek. Kurul üyelerini de alacaksın, medyayı da bir günde toplar geçersin. Bir haftada her şey değişir, gerisi artık ülkeyi almış olacaksın.

17-25’i niye yaptık, o zaman hazırlık var, şu an emniyete kalsa asker girmeden biz bile hallederiz diyor emniyettekiler. İlk gün tüm Medyaya yazarak, manşetlerle uçurumdan dönüldü, KAOS bitti, vesaire manşetleri atılacak, darbe olmamış, darbeden kurtulunmuş olacak, Savcı verecek gözaltı kararlarını garnizonlara, yazacak bir tek Savcı yeter bu çalışmaya. 3 dosya IŞİD, vatana ihanet ve 17/25 Aralık, Cumhurbaşkanını bile Kanunen gözaltı yapılabiliyor. Sonra istifalar beklenir, istenir, abluka altında iken kabul etmeyenler, ya İmralı’ya, ya yurtdışına, iddianamesinde bu yazışmalar, örgüt tarafından darbe planlarını ve hazırlıklarının yapıldığının delili olarak gösterildi. İŞTE HERKESİ DEHŞETE DÜŞERECEK, EN AÇIK VE SEÇİK DARBE PLANININ ORTAYA ÇIKIŞI BUDUR.

Şimdi bunlar eğer darbe planı olarak ifadelerde konuşulmuş ve iş İbrahim OKURtarafından Bylock’ta planlandığı açıkça ifade edilmesine rağmen, hâlâ daha bu ihanet şebekesini masum gören ahmak kişiler, duygusallıkla onlara inananlara ders olsun diye, bu ihanet planını tekrar açıklıyoruz. 

Eğer darbe muvaffak olsaydı, başlarına gelecek olanı görüp düşünsünler veya hâlâ daha bunlara tolerans gösterenlere, bu gizli planın resmi olarak açıklamasını bu şekilde dile getiriyorum. 

Bu açıklamalar ve ele geçirilen belgelerle, bu ihanetinin ortaya çıkmasına rağmen, pişmanlık ve itirafçılıktan yararlanarak, utanmadan kaçış ve çıkış yollarını aramaktadırlar. Bu kadar aleni hainlik ve darbe planını FETÖ’yü, oyun kuruculuğu suçunu işlemesine rağmen, bu ihanetlerin cezasız kalmaması için tekrar tekrar anlatıyorum.

Yıllar öncesinden FETO’nun elinde yetişmiş olan İbrahim OKUR ve onun gibi altyapı oyun kurucuları, Kasım DAVASSebahattin ATALAYSelahattin ATALAYAhmet CANMelih NURALFikret SÖNMEZ, kesinlikle çok iyi takip edilmeli ve esas bunlardan başlanmalıdır. 

Son yapılan operasyonlarda görüldüğü gibi kuryeler ve paravan şirketler vasıtası ile FETÖ’den yakalanmış elemanlarına ve ailelerine, ayrı ayrı rahat yaşayacakları maddi destekler verilerek, bütün kurumlarda örgüt diri tutulmaya ve yaraları sarılarak, faaliyetlerine devam ettirilmektedir. Kamu kurumlarındaki henüz deşifre olmamış üst düzey yöneticiler, iş yavaşlatma ve mağduriyetler meydana getirerek, Ak Parti’ye ve Tayyip Erdoğan’a karşı, oy kaybına sebebiyet verecek KAOS’lar meydana getirmeye çalışmaktadırlar. 

Nurettin Veren / Yeni Akit

adminadmin