Gündem
Giriş Tarihi : 06-01-2017 11:52   Güncelleme : 06-01-2017 11:52

FETÖ'nün yapılanmasında Adil Öksüz'den sonraki İki numara omü imamıymış!

​Darbenin Adil Öksüz'den sonra iki numaralı sivil ismi olduğu değerlendirilen FETÖ'nün "Burhan" kod adlı 'Karadeniz Üniversiteleri imamı' Metin Ayar'ın Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ni merkez üs olarak kullandığı, aynı Öksüz gibi 12 Temmuz'da yabancı bir ülkenin pasaportuyla İstanbul'a indiği, darbe girişimi başarısız olunca Öksüz gibi sırra kadem bastığı öğrenildi.

FETÖ'nün yapılanmasında Adil Öksüz'den sonraki İki numara omü imamıymış!

Adil Öksüz’den sonra iki numaralı sivil imamın Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden çıkması OMÜ’nün FETÖ/PDY’nin üssü olduğu gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi.

OMÜ FETÖ/PDY ARAŞTIRMA KOMİSYONU ÜYELERİ İSTİFA EDİYOR!

Öte yandan Ondokuz Mayıs Üniversitesi FETÖ/PDY Araştırma Komisyonu üyelerinin istifa etmelerinin altında yatan sebebin OMÜ’de FETÖ/PDY mensupları hakkında açığa alınma işlemlerinin gerektiği gibi yapılmadığından kaynaklandığı iddia ediliyor.

Bilindiği gibi Ondokuz Mayıs Üniversitesi FETÖ Araştırma Komisyonunda görevli olan Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk ile Doç. Dr. Selim Eren komisyondaki görevlerinden istifa etti.

Ondokuz Mayıs Üniversite’nden konuyla ilgili bir açıklama yapılmazken, İstifaların sebebi hakkında henüz bir bilgi verilmedi.

İstifa kervanına önemli bir ismin de katılacağı istifasını rektöre sunduğu ve rektörün istifasını onaylamasını beklediği öğrenildi.

FETÖ/PDY’nin Adil Öksüz’den sonra ikinci kişisinin Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden çıkmış olması FETÖ’nün OMÜ’yü üs olarak kullandığı ve OMÜ’de FETÖ temizliğinin henüz tam olarak yapılamadığı iddialarını gündeme getirdi.

Önümüzdeki günlerde OMÜ’den daha fazla açığa alınmalar ve ihraçlar bekleniyor.

FETÖ’NÜN OMÜ’DE ÇOK GÜÇLÜ YAPILANMASI VAR

Samsun Valiliği’nden yapılan açıklamada, FETÖ/PDY üniversite yapılanması içerisinde 'Burhan' kod adlı örgüt yöneticisine direk bağlı faaliyet gösteren FSM (Fen Sosyal Mühendislik) Grubu Sorumlusunun bulunduğu, buna bağlı olarak da, üç ayrı Mühendislik İmamı, Eğitim Fakültesi İmamı, Biyoloji Bölümü İmamı, Fizik Bölümü İmamı, İktisat Bölümü İmamı, İlahiyat Bölümü İmamı, Kimya Bölümü İmamı adıyla tanımlandırılan örgüt yöneticilerinin bulunduğu, yine FSM Sorumlusuna bağlı Fen Edebiyat Grubu sorumlusu olduğu ve buna bağlı alt gruplar oluşturulduğu, bu yapılanma içerisinde beşer altışar kişilik örgüt üyelerinden oluşan toplantı grupları oluşturulduğu, bu gruplara sohbet imamı olarak adlandırılan birer yönetici görevlendirildiği, FSM Grubu yöneticisi haricinde bir de Tıp ve Diş Hekimliği Bölümü Sorumlusunun bulunduğu, bunun da yine 'Burhan' kod adlı örgüt yöneticisine direk bağlı faaliyet gösterdiği yönünde tespitler yapıldı.

Buna göre, birçok fakültede fakülte imamlarının olması ve Fen Edebiyat Fakültesi bölümlerinde bile imamların olması FETÖ’nün OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi’nde çok güçlü bağlarının olduğu ihtimalini ortaya çıkarıyor.

 

adminadmin