Genel
Giriş Tarihi : 22-02-2018 09:58   Güncelleme : 22-02-2018 09:58

Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber Darbe öncesi Amerikalılar ile görüşmüş!

Türkiye aleyhtarı faaliyetleri nedeniyle istenmeyen adam ilan edilen eski ABD elçisi John Bass’ın, FETÖ’den tutuklu eski Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber ile 15 Temmuz’dan önce gizli görüştüğü ortaya çıktı.

Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber Darbe öncesi Amerikalılar ile görüşmüş!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında dinlenen tanık A.Ö.’nün ifadelerinde dikkat çekici bir ayrıntı yer aldı.

Gazi Üniversitesi’nde çalışan A.Ö., eski Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber’in sır görüşmesini gün yüzüne çıkardı.

GÖRÜŞMENİN GİZLİ OLACAĞI SÖYLENDİ

A.Ö., ifadesinde, 2016 Nisan ayının sonlarına doğru eski Ankara Büyükelçisi John Bass’ın, Gazi Üniversitesi Rektörlüğü’nü ziyarete geldiğini anlattı.

Büyükberber’in Özel Kalem Müdürünün de söz konusu ziyarete ilişkin kendilerini bilgilendirdiğini söyleyen A.Ö., “Ancak bu defa görüşmenin gizli olacağını hatırlattı. Rektör ve genel sekreterin dışında hiç kimsenin olmayacağını bize iletti” dedi.

BİZİ GÖRÜŞMEYE ALMADILAR

Ziyaret kapsamında John Bass’ı karşılayan heyet içerisinde yer aldığını ancak herhangi bir fotoğraf ve kayıt işlemine katılmadığını dile getiren A.Ö., “Ancak daha evvel rutin görevim gereği programlarda bu işlerde görev alıyordum. Görüşme kapalı olduğu için herhangi bir bilgimiz olmadı. Ancak Amerikan Büyükelçiliğinin Basın Müşaviri içeri girdi. Bu kişi Türk vatandaşıydı ama kim olduğu konusunda bilgi sahibi değilim. Görüşme Rektör ve genel sekreter ile karşı Büyükelçilik heyeti arasında kapalı bir ortamda gerçekleşti” diye konuştu.

GİZLİ NE GÖRÜŞTÜLER

A.Ö.’nün ifadesinde geçen görüşmenin zamanı da dikkat çekici bulundu. 15 Temmuz darbe girişiminden birkaç ay önce yapılan ve Bass’ın bulunduğu görüşmeye, rektör ile genel sekreterin dışında kimsenin alınmaması da merak uyandırdı. Belli kişilerin alınarak yapılan ‘sır’ görüşmede nelerin konuşulduğu merak konusu.

AKASYAMHABER DAHA ÖNCE YAZMIŞTI!

Akasyamhaber bundan bir buçuk ay önce yaptığı haberde, Gazi Üniversitesi ve ABD Büyükelçiliği’nin 15 Temmuz’dan bir buçuk ay önce birlikte organize ettiği "Bakıyor Musun? Görüyor Musun?" resepsiyonu, Gazi Üniversitesi Gölbaşı Yerleşkesi’nde gerçekleştirildiğini,  resepsiyona ABD Büyükelçisi John Bass’ın eşi Holly Holzer Bass ve Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber de katıldığını yazmıştı.

Resepsiyonda bir konuşma yapan ABD Büyükelçisi John Bass’ın eşi Holly Holzer Bass, "Zannediyorum ki dünyada şu anda biz pek çok sıkıntı, çatışma ve şiddetle karşı karşıyayız. Geçtiğimiz yıl boyunca bizler bunu Ankara’da kişisel açıdan ve özellikle Güneydoğu’da bu çatışmayı çok yakından hissettik. Özellikle de bu zamanlarda sanatın önemli olduğunu düşünüyorum. Bu zamanlarda sanat bize bir diyalog içerisinde olma fırsatı veriyor, konuşma fırsatı veriyor, bir barış fırsatı veriyor" demişti.

Gazi Üniversitesi’nin ABD ile çok sıkı ikili eğitim anlaşmaları yaptığını söyleyen Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber ise şöyle konuştumuştu:

"Biz üniversite olarak Amerika Birleşik Devletleri ile çok sıkı ikili eğitim anlaşmaları yapıyoruz. 400’e yakın hocamız 4 yıl içerisinde ABD’ye gitti. Toplumumuzu gördünüz. Birbirine çok benzeyen, sıcak toplumlar. İnşallah ilişkiler daha sağlıklı, daha güzel devam eder. Karşılıklı etkileşimler bize bir şey kazandırır."

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Gazi Üniversitesi’nin çeşitli fakültelerinin öğrencileri ödüllerini Holly Holzer Bass ve Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber’in elinden almıştı.

adminadmin