Fikir
Giriş Tarihi : 24-09-2016 11:52   Güncelleme : 24-09-2016 11:52

Gelecek nasıl ziyan edilir?

Bazılarımız “Aheste” nedir bilmiyor, bilenlerimizin de bazıları yanlış biliyor.

Gelecek nasıl ziyan edilir?

Şöyle ki; herkesin bildiği “Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste” sözündeki aheste, ‘yavaş yavaş’ anlamında değildir. Hayata dair, hayatın bir parçacıymış gibi yani hayatın akışıyla uyumlu olarak bedelini ödersin neyden sebep olduğunu anlamazsın bile demek.

Yahya Kemal Beyatlı: “Aheste çek kürekleri mehtap uyanmasın” derken ‘yavaş ol’ demiyor, ‘dalgalarla uyumlu ol’, ‘mehtap yabancı olduğunu anlamasın’ demek istiyor. 
İnsan; geleceği yönetemez ama yaptığı hatalarla gelecekte kendinin ve neslinin başına geleceklerin bir parçası olabilir. İşte tam da bu sebeple başta kendimizi ve neslimizi “Kolay lokma” olmaktan çıkarmamalıyız. En büyük hatamız bu. Başından beri,-1907 yılından beri-bütün düşmanlarımıza kolay lokma gibi görünüyoruz. 15 Temmuz‘da bunun böyle olmadığını gösterdik hamdolsun ama PKK, FETÖ, DAEŞ, ABD, İRAN ve sair ne kadar melun varsa bize diş göstermelerinin sebebi kolay lokma olduğumuzu zannetmeleri. Kolay lokma gibi görünüyoruz çünkü 100 yıldır elimize geçmiş “En iyi lider” fırsatını kullanamıyoruz. Ne demek ‘lider fırsatını kullanmak?’ Lider en çok da yönetmek için değil, etrafına toplanıp yek pare olmak için vardır. Paramparça bir resim çiziyorlar bizi gösteren, sonra kendi çizdikleri bu resime inanıyorlar ve sataşıyorlar.

Kolay lokma değiliz de öyle görünüyoruz ve bu hatamızın bedeli aheste aheste ödüyoruz vesselam.

Erem Şentürk / Diriliş Postası

 

adminadmin