Samsun Haber
Giriş Tarihi : 02-03-2019 10:55   Güncelleme : 02-03-2019 10:55

Gençlerin İstihdam Kapısı MEMGE

MEMGE Aşçılık Okulu ile 200'ü aşkın genci sektörde istihdam ettiklerini kaydeden Cumhur İttifakı AK Parti Adayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Belediye olarak gençlerin istihdam edilmesini sağlayan projeler yaptıklarını, yeni dönemde de çok farklı istihdam projelerini hayata geçireceklerini söyledi.

Gençlerin İstihdam Kapısı MEMGE

Cumhur İttifakı AK Parti Adayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi'nde mahalle mahalle bayanları ağırlamaya devam ediyor. Son olarak Çatalarmut Mahallesi'nde ikamet eden bayanları konuk eden Cumhur İttifakı AK Parti Adayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un Gönül Buluşmalarına AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan'da katıldı. Büyük bir ilgi ve coşku ile başlayan Gönül Buluşmalarında AK Parti Çevre Şehir Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve Cumhur İttifakı AK Parti Adayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok' büyük bir teveccüh vardı. Belediye olarak 5 yılda İlkadım'a 255 milyonlu yatırım yaptıklarını anlatan Cumhur İttifakı AK Parti Adayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Göreve geldiğimiz İlkadım'da büyük icraatlar yaptık. Hem ilçemizi yatırımlarla ihya ederken gönülleri de kazandık. Çocuk, genç, yaşlı, kadın-erkek toplumun her kesimine yönelik işler yaptık." dedi.

MEMGE İLE GENÇLER İŞ SAHİBİ OLUYOR

Belediye olarak açtıkları MEMGE Aşçılık Okulu ile 200'ün üzerinde genci istihdam ettiklerini söyleyen Cumhur İttifakı AK Parti Adayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " İlkadım’da istihdam garantili olarak açtığımız  ve sektöre esnaf yetiştiren aşçılık okulumuz MEMGE Türkiye’de birçok ile gösteriliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ödüle layık görülen İlkadım Belediyesi ve Samsun Lokantacılar Odası işbirliği ile açılan iş garantili Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor(MEMGE) isimli Aşçılık Okulu’nda aşçı yardımcısı, pasta yardımcısı, pideci ve servis elemanı yetişiyor. Mesleki eğitimde 350’den fazla mezun verirken bir yandan da Hijyen Eğitimi Kursumuzdan 1250, Girişimcilik Kursumuzdan da 550 mezun verdik. “MEMGE Kursumuz istihdamın yanı sıra kalifiye eleman yetiştirme açısından büyük bir eksiği tamamlıyor. Yeni dönemde bayanların ve gençlerin istihdamına ve iş sahibi olmasına yönelik yeni projeler hazırladık" diye konuştu.
KARAASLAN, "GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ BURADA KENDİNİ GÖSTERİYOR"
Kadın milletvekili olarak kadınların sorunlarına ve taleplerine vakıf olduğunu belirten AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan; “Böyle
güzel bir ortamı hazırlayan, her gün İlkadım’ın farklı mahallelerinden kadınları buluşturması ve yaptığı çalışmaları onlarla paylaşarak fikirlerini alması takdir gerektiren bir çalışmadır. Bu nedenle
öncelikle İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok’u tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan adını gönül belediyeciliği koydu ya, dedi ya en büyük hizmet gönle yapılan hizmettir, en büyük eser gönüller kurmaktır dedi ya işte burada yaşanan birliktelik onun göstergesi. Bu önümüzde ki seçim sadece bir belediye başkanı seçtiğimiz bir seçim olmayacak. Cumhurbaşkanımız ve MHP Genel Başkanı arasında yapılan bir ittifakla ortak bir hayal kurarak büyük Türkiye’nin bekası için bir aradalar. Diğer yanda da adını millet koydukları ama millette karşılığı olmayan ve ortak bir hayali dahi birlikte kuramayanların ittifakı var. Cumhur İttifakı’nın adayı olarak özellikle siz kadınlar ve gençler için büyük hizmetleri olan Erdoğan Başkanımızın projelerini çok iyi bildiğinizi biliyorum. Ama Cumhurbaşkanımız bize her zaman daha yüksek bir kota koyuyor ve biz daha iyisini başarabilmek için sizlerle bir aradayız. Başarıların da en büyüğünün gönüller kazanmak olduğunu biliyoruz. Bu bilinçle bu seçimlerde yüksek bir oy oranı ile Erdoğan Başkanımızı yeniden başkan seçeceğinize hiç şüphem yok. Kadın olmazsa olmaz diyoruz ve sizleri bu ülkenin geleceği olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

Gönül buluşmaları programının sonunda, AK Parti Çevre Şehir Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Cumhur İttifakı AK Parti Adayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Oktay Avcılar, AK Parti İlkadım Kadın Kolları Başkanı Halime Kesmen ve gönül buluşmalarına katılan Çatalarmut Mahallesi hanımları ile birlikte hep birden “Haydi Bi Daha” şarkısını söylediler.

adminadmin