Güncel
Giriş Tarihi : 31-03-2015 17:00   Güncelleme : 31-03-2015 17:00

Giresun'da, Afet ve Acil Yardım" semineri düzenlendi

GİRESUN (AA) - Giresun'da  "Afet ve Acil Yardım Eğitimi" düzenlendi

Giresun'da, Afet ve Acil Yardım

GİRESUN (AA) - Giresun'da  "Afet ve Acil Yardım Eğitimi" düzenlendi.

Vali Hasan Karahan, Valilik salonunda düzenlenen eğitimde yaptığı konuşmada, Giresun'da zaman zaman afetler yaşandığını belirtti.

Afetlere karşı Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün gerekli tüm tedbirleri almaya çalıştığını kaydeden Karahan, "Müdürlüğümüz bu konuda tecrübelidir. Müdürlüğümüzde altyapımız var. Yürüttüğümüz hizmetler de devam ediyor.  Bütün bunların ötesinde her an yetişmiş personel  afet durumunda soğukkanlılığını kaybetmeden olaya müdahale edecek şekilde hazırlanmaktadır. Bu eğitim faaliyetleri de bu amaçla düzenleniyor" diye konuştu. 

Giresun'da afetlere karşı çok fazla riskin bulunduğuna işaret eden Karahan, şunları aktardı:

"Allah göstermesin. Afetle karşılaşmayı arzu etmeyiz ama hayatta böyle şeyler oluyor. Dere yataklarındaki yapılaşmalar ciddi sorunumuz. Bu konuda da işin doğrusu güncel afet olduğu zaman bir takım geçici çözümler ele alınıyor. Büyük hacimli uzun vadeli tedbirlerimiz de yok. Afet öncesi tedbirleri mutlaka almalıyız. Afet sonrasında kurtarma ve iyileştirme faaliyetlerimiz önemli. Bu konuda sürekli kendimizi yenilememiz  ve güncel gelişmeleri yakından takip etmemiz gerekiyor. İlimizde afetle ilgili pek çok risk var. Bunların bir kısmı da kendi hatalarımızdan kaynaklanıyor. İzinsiz yol açmaları belediyelerimizin ve özel idarelerimizin takip etmesi gerekiyor ancak bu takipte yetersiz kalıyoruz."

adminadmin