Samsun Haber
Giriş Tarihi : 07-08-2019 15:10   Güncelleme : 07-08-2019 15:10

Görevden alınan Alperen Ocakları eski başkanı Akkoyun konuştu

Alperen Ocakları eski İl Başkanı Ömer Akkoyun, planlı programlı ve organize bir operasyonla görevden alındığını belirterek, “Arkamızdan iş çeviren kim varsa hepsine kırgınım. Hiçbirine hakkımı helal etmiyorum” dedi

Görevden alınan Alperen Ocakları eski başkanı Akkoyun konuştu

Geçtiğimiz mayıs ayından 5 yıllık görev süresini tamamlamaya birkaç ay kala görevden alınan Alperen Ocakları Samsun eski İl Başkanı Ömer Akkoyun, çalışmalarından rahatsız olan kişilerin kendisi hakkında bir takım iddialar ortaya atarak iftiraya uğradığını kaydetti. Görevden alınma süreciyle ilgili açıklama yapan Akkoyun, arkasından iş çeviren kişilere, hakkını helal etmediğini söyledi.

VAZİFEMİ ONUR VE ŞEREFLE YAPTIM

5 yıla yakın bir süre il başkanlığı yaptığını belirten Akkoyun, “2014 yılı kasım ayı itibariyle il başkanlığı görevini üstlendim. 5 yıla yakın süre şerefle, onurla ve gururla yürüttüğüm vazifemde bir an bile dava şuur ve bilincinden ayrılmadan, vazifemi yerine getirmeye çalıştım. Samsun teşkilatı nezdinde 5 yıllık görev süremi tamamlamaya birkaç ay kalmışken de görevden alma süreciyle karşı karşıya kaldım. Görülen lüzum gibi içerisine ne konulsa girebilecek bir açıklama ve oldu bitiyle yürütülen bu süreç, Genel Merkez açısından tamamen bir talihsizliktir. Görevde bulunduğum süre içerisinde, Alperenlik onuruna yakışmayacak hiç bir tavırda olmadım. Sorun genel merkez ve yöneticilerinin ben yaptım oldu gibi istişare bilmez tavrıdır. Yaşanan süreçlerde bizim hiç mi yanlışımız olmamıştır, böyle bir iddiamızda yoktur. Lakin bizler her daim ne yaptıysak iyi niyetle ve Nizam-ı Alem davamıza halel getirmeyecek şekildedir. Bu açıdan gönlümde, kalbimde vicdanımda rahattır. Aksini iddia eden varsa da ‘Halep orda ise arşın da buradadır’ hodri meydan” diye konuştu.

ASILSIZ İDDİALARDA BULUNDULAR

Hakkında bir takım asılsız iddiaların ortaya atıldığını ifade eden Akkoyun, “Hakkımda, genel merkeze alternatif teşkilatlanmaya gittiğim, disiplinsizlik yaptığım, teşkilat hiyerarşisine uymadığım gibi bir takım mesnetsiz iddialar yayıldı. Bu iddiaları yayanlar varlığımızdan rahatsız olanlardır. Söylenenlerin aksine, Ocağın ve davanın namusuna halel gelmemesi için her daim çaba sarf ettik. Bu çaba bazen kendi arkadaşlarımıza karşı, bazen partili büyüklerimize karşı ve bazen de genel merkeze karşı oldu. Rahmetli Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’ndan öğrendiğimiz her şartta ve koşulda doğruları söylemek, dik durmak, doğru ve düz yürümek. Maalesef bu bazıları için adap dışı hareket olarak algılandı. Tekrar ifade ediyorum. Yarın aynı şartlar altında kalsak gene aynı şeyleri yapmaktan imtina etmeyeceğimizi gür bir seda ile belirtmek istiyorum.”

BEN BÜYÜK BİRLİK PARTİLİYİM

Büyük Birlik Partili olduğunu ve göğsünü gere gere bunu ifade ettiğin, belirten Akkoyun, ''Bir Ocak il başkanı olarak hiçbir zaman partimin menfaatleri uğruna çalışmaktan geri durmadım. Gerek parti genel başkanı geldiğinde gerekse de il yönetiminin bana ve Ocağa ihtiyacı olduğunu dile getirdiği her zaman ve her yerde yanlarında olmayı bir vazife bildim. Bunu kişilere karşı bir sadakat olarak değil, davaya ve harekete bir hizmet olarak yaptım ve bundan da asla pişman değilim. Fakat şunu söylemeden geçemeyeceğim. Parti il başkanı ve  hareketimizin geçmişinden bugüne kadar fedakarlıkları olan dava büyüklerimizden yaşanan bu süreçle ilgili hiçbir destek göremediğim gibi, bırakın desteği bizzat parti il başkanının “Benim Zaten Ocakla İşim Yok” cümlesine muhatap olmaktan duyduğum üzüntüyü tarif edemem. İlaveten Özellikle 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde, parti il teşkilatının adeta ölüm uykusuna yattığı, seçimler için aday çıkarmak bir yana sandık müşahit listesini bile başka partilere devrettiği ve bir açıklama yapmayı bile beceremediği dönemlerde insiyatif alarak hareketi diri tutmaya çalıştık. Partimize sosyal medya üzerinden yapılan hain trol saldırılarda, İl başkanının yaptığı basın açıklamasını dahi biz hazırladık. Bu süreçte söylemeden de geçemeyeceğim. Eşimin, çocuğumun dahi hakkını hukukunu ikinci plana itip, seçimler için çalıştık. Beyefendilerin gece mışıl mışıl uyuduğu zamanlarda biz gece yarıları basın metinleri yazdık. Bütün bunları hareketimiz ve davamız adına yaptık. Asla da pişman değilim yarın olsun gene aynısını yapmaktan geri durmayacağımın da bilinmesini isterim. Tüm bunlar yaşanırken, bütün bunların karşılığında ne mi bekledik. Bir telefon. Hayırdır Başkan!!! Nedir bu görevden alınma süreci. Maalesef bunları göremedik. Kırgınlığımız, üzüntümüz bunadır. Dava adamı geçinip sessizliğini koruyanlaradır kırgınlığımız.

 Parti ile ilgili çok söyleyecek sözümüz ve diyecek çok kelamımız vardır. Fakat bunlar şu an bizde saklı ve davamıza halel gelmemesi için de açıklanmayacaktır'' dedi.

DİK DURMAMDAN RAHATSIZ OLDULAR

Çalışmalarından birilerinin rahatsız olduğunu kaydeden Akkoyun, “Birileri bizim dik durmamızdan, doğru ve düz yürümemizden rahatsız oldu. Bu rahatsız olan kitlenin maalesef görevden alınmamızda da parmağı olduğunu da ifade etmek isterim. Şöyle düşünün 19 Mayıs 2019 tarihinde Genel Başkan Sayın Destici Samsuna geliyor ve Samsundan ayrılışının hemen akabinde 25 Mayıs 2019 da görevden alınıyorsunuz. Kimlerle ne görüştü kendisine neler anlattılar bilmiyorum. Ama bildiğim ve inandığım tek şey bütün bunların tesadüf olmadığını, planlı programlı ve organize bir operasyon olduğuna inanıyorum. Bu operasyonun da benim şahsımda 26 yıllık kesintisiz bir şekilde faaliyetlerini yürüten Samsun Alperen Ocaklarının Tüzel Kişiliğine yapıldığını ifade etmek istiyorum.

BİZE SEBEP OLANLAR YENİ TEŞKİLATI KURDU

Yeni atanan il ocak teşkilatına başarılar dileyen Akkoyun, “Yeni teşkilata başarılar diliyorum. Yalnız şunu ifade etmeden de geçemeyeceğim. Benim ve yönetimimin görevden alınmasında dahli olanlarla yeni yönetimin oluşmasının zeminini hazırlayıp birlikte hareket edenler aynı kişilerdir. Eskilerin güzel bir tabiri vardır. “Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz.” Bakın ben burada yeni başkan olan arkadaşa eğri cetveldir demiyorum. Diyorum ki etrafındaki şahısların, bu arkadaşlara doğru çizgi çektireceklerine inanmadığımı söylüyorum” şeklinde konuştu.

ARKAMDAN İŞ ÇEVİREN KİM VARSA KIRGINIM

Akkoyun açıklamalarına şöyle devam etti: “Yüzümüze gülen fakat arkamızdan iş çeviren, yaşadığımız bu süreçte görevden bu şekilde alınmamızda dahli olan kim varsa hepsine kırgınım. Ve bu şahıslara hakkımı helal etmiyorum. Bizler,  Karadeniz Kardelen Eğitim ve Kültür Derneği ve onun bünyesinde bulunan Alperen Eğitim ve Kültür Merkezleriyle yolumuza devam edeceğiz. Dün ne yapıyorsak bugünde yarında aynılarını yapmaya devam edeceğiz. Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun ifadesiyle Nizam-ı Alem ülkümüz olan Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kaynaşmış bir Türk İslam dünyası için durmadan, yorulmadan, yolumuza devam edeceğiz''

adminadmin