Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-10-2016 11:22   Güncelleme : 22-10-2016 11:22

Güneşin Doğduğu Şehir Samsun Sloganının Sahibinden Cevap Geldi!

Akasyamhaber’in 03 Mayıs 2013 tarihli haberinde sorduğu ‘Güneşin Doğduğu Şehir Kimin’ sorusuna yıllar sonra cevap geldi.

Güneşin Doğduğu Şehir Samsun Sloganının Sahibinden Cevap Geldi!

Samsun Haber - Slogan sahibi Rasim Aydın sloganın ortaya çıkış günlerini de anlattığı cevabi yazısına, “Kendi doğup büyüdüğüm şehir için o yıllarda ne yapılması gerekiyorsa yaptım. Zaten konu ile ilgili zamanında Samsun'daki çeşitli yerel gazetelerde ve köşe yazılarında konu çok gündeme getirildi” diye başlayarak şimdiye kadar neden sessiz kaldığını ve sloganın hikayesini şöyle anlattı;

“Ben mi niye sustum. Kamuda memurdum ve hala memurum Recep Bey. Sustum çünkü slogan marka olmuştu ve Samsun’un daha da fazla kirlenmesi istemiyordum.

Slogan yarışmasının şartların iyi okumuştum o zamanlar hiç bir kamu kurum ve kuruluşlar, Özel sektör ile belediyelerde kullanan yoktu. Bir ay sonra beni İstanbul’dan şuan ismin hatırlayamadığım danışman şirketinden aradılar ‘436 slogan arasından birinci seçildiniz’ dediler.   O günden sonra beni Samsun' da konu ile ilgili ne yetkili ne de etkili kimse aramadı. Sonraları zaten o yılların köşe yazılarına ve haberler bakarsanız konuyu daha detaylı anlarsınız. Ben Samsunluyum Samsun'da doğdum büyüdüm.

Samsun Marka Yolculuğu çalışmaları yapıldığı zamanlarda yaptığım araştırmalarda böyle slogan veya buna yakın hiçbir şehirde çalışmaya rastlamamıştım tahminim yıl 2007 idi. Bu sloganı şehrimize 'GÜNEŞİN DOĞDUĞU ŞEHİR SAMSUN' olarak düşünmem Milli mücadelenin kurtuluş meşalesinin 19 Mayıs 1919' da Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'dan başlamasından esinlenerek yazmıştım. Slogan yarışmasının şartlarında da belirtilmişti.

adminadmin