Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 19-12-2017 13:57   Güncelleme : 19-12-2017 13:57

Hayat öpücüğü!

Bu galibiyet tabiri caizse kalbi durmuş bir hastaya suni teneffüs ile hayat öpücüğü gibi oldu.

Hayat öpücüğü!

Samsunspor bu sezon şu ana kadar ki en anlamlı galibiyetini aldı dersek abartmış olmayız.

Çünkü bu maç üç puandan öte bir maçtı hem moral açısından iyi oldu hem de takımdaki  oyuncuların  güvenleri geri geldi.

Hocanın kendine güveni gelmiştir demiyorum hocanın böyle bir güveni olduğunu düşünmüyorum.

İnsan yanıyor giden puanlara bir Eskişehirspor maçını alabilsek şuan ilk sekizde olacaktık.

Her şey henüz bitmiş değil bu takım birkaç takviye ve gerçekten Süper Ligi hedefleyen, cesurca top oynatabilen bir hoca ile Süper Lige çıkabilir.

Takımların seviyesi ortada bizden iyi bir takım olmadığını bildiğimiz Ankaragücü açık ara lider durumda, sadece isteyerek ve yürekten oynayan oyuncular sayesinde lider oldular.

Kulübümüzün iyi yönetilmediği ortada hocanın oyuncu tercihleri, oyun oynatma mantalitesi hiç sorgulanmadı.

Haftalarca gol sorunu yaşayan takım elindeki forveti oynatmadı.

Ayite’nin göbeğini gördükten sonra zaten sözün bittiği an demiştik. Ayite’de neredeyse benim kadar göbek var bizde diyoruz ki bu adama ne oldu? neden dönemiyor? Neden koşamıyor? kusura bakmasınlar ama o göbekte bir topçu sahaya sürülmez ve kilo vermesi sağlanır, ben böyle bir şeyin herhangi bir kulüpte olabileceğine ihtimal vermiyorum.

Muhammet Beşir ilk onbirde çıktığı ilk maçta verilen şansı iyi değerlendirdi diye düşünüyorum ama topsuz oyunda fazla görünmedi,umarız ikinci yarı bu takımın değişmez elemanı olarak gollerini sıralar.

Halil İbrahim Pekşen’in attırdığı goldeki becerisi muhteşemdi ona çok kızıyorum çok sorumsuz oynuyor çok top kaybediyor hiç mücadele etmiyor yoksa bu takımın topu hücüma çıkarabilecek nadir topçularından birisi ama böyle isteksiz oynarsa olur mu?

Göksun’un attığı gol bu zamana kadar gördüğüm en güzel kafa gollerinden biriydi, bu maçı alamasak giden puan kadar o gole yazık olacağı içinde üzülecektim.

Bu maçta ne değişti diye sorarsanız sahada yabancı sayısının azlığı, girilen pozisyonların iyi değerlendirilmesi ve biraz da mücadele edilmesidir.

Tabii ki biraz da şans yanımızdaydı maçı kazandık ama öyle aman aman oyun oynadığımız söylenemez bizim sorunumuz gol atamamaktan kaynaklanıyor, önde oynayan oyuncular beceriksiz olunca takımın direnci de azalıyor.

Zaten bu ligin Gaziantep’i saymıyorum en az gol atan takımıyız, buda durumu özetliyor.

Samsunspor’un kongresi umarız Samsunspor için hayırlı olsun. Erkut Tutu başkanın çok üzgün ve kırgın olduğunu gözlemliyoruz, üzülüyoruz da ama bu futbol denen oyunun yöneticiliği öyle bir şey.

Üst üste üçyıl şampiyon olup son sezon başarısız olsanız kimse geçmişte çok başarılılardı bu sezonda idare edelim demez, ıslıklar, istifa diye bağırır hatta küfür edenler bile olabilir.

Onun için kulüp yöneticiliği herkesin yapabileceği bir iş değil, birde hoca tercihiniz tutmaz ise kaliteli bile olsa aldığınız oyuncuları oynatmayı beceremezseniz bu günkü gibi üzülürsünüz.

Öğrendiğim kadarıyla Erkut Tutu kongrede tekrar aday olacakmış birde başka bir grup çalışma yapıyormuş onlarda bir liste çıkaracaklarmış Samsunspor’u hangisi Süper Lige çıkarabilecekse 

Adnan Öz

adminadmin