Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 16-04-2017 15:14   Güncelleme : 16-04-2017 15:14

Haydi Sandığa

Silah zoruyla yazdırılmış anayasadan kurtulmak dileğiyle;

Haydi Sandığa

Bu gün (16 Nisan Pazar) yapılan halk oylamasında 1982 anayasasına ‘’tamam mı devam mı’’ sorusu da netice kazanacak. Silah zoruyla yazdırılmış 1961 ve 1982 anayasaları halk oylamasına sunulduğunu zaman sandıktan 1961 anayasası için ‘’61,7’’ 1982 anayasası için ise  ‘’%91,4’’ oranın da çok yüksek evet oranları çıkmış ve yasalar kabul edilmişti.

Peki, bu gün ki halk oylaması ne olacak?  Çoğu anket şirketleri birbirinin tersine sonuçlar verip tahminler yaptılar. Hatta evet çıkarsa şirketi kapatırız diyen bile oldu. Referandum günü yaklaştıkça ‘’evet, çıkarsa denize dökeriz, evet çıkarsa hayırcıların kadınları ve kızları ganimet olarak evet’çilere helaldir, kontrollü darbe, hayır çıkarsa düşmanı denize dökmüş gibi sevineceğiz’’ gibi ahlak ve terbiye dışı söylemlerde bulunarak seçmenlerin kararları değiştirilmeye çalışıldı. Sevgili okurlar bu bir halk oylaması, ölüm kalım savaşı değil. Unutmayın ki, İyi veya kötü evet’ te bizim hayır ’da bizim.

ABD’nin baltayı taşa vurması dileğiyle;

ABD’nin, Ortadoğu’yu kan deryasına çevirdiği yalnız Irak’ta yaklaşık 2 milyon insanın ölümüne sebep olduğu yetmiyormuş gibi bu kez de gözünü Uzakdoğu’ya dikti. Neymiş efendim Kuzey Kore nükleer silah denemesi yapıyormuş. ‘’Yav sana ne arkadaş, nükleer silah üretip denemek sana mı mahsus’’. Çin’i de yanına alarak Kuzey Kore’ye tehditler savuran ABD’ye, Kuzey Kore evvelsi gün "Kore yarımadasına nükleer silah getiren ABD, barışı ve güveni ciddi olarak tehdit ederek, durumu nükleer savaşa doğru sürüklüyor’’ diyerek güzel bir cevap verdi. Anlaşılan ABD, Vietnam’da yaşadığı hüsranı, Vietnam savaşını filmlerde kazandığını unutmuş.

SMA’lı yavrularımızın şifa bulması dileğiyle;

Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Türkiye'de bilinen adıyla Gevşek Bebek Sendromu, dünyada ve ülkemizde pek çok çocuğun hayatını kaybetmesine neden oluyor. Bebeklik döneminde kendini göstermeye başlayan bu hastalık, omurilikteki ön boynuz denilen bir bölgedeki hareket siniri hücreleri etkiliyor.

Sağlık Bakanlığı ilacın temini için ilgili ilaç firması ile temasa geçtiyse de şirket bunu fırsata çevirdi ve fahiş rakamlar istiyor. Firma, henüz dünyanın hiçbir ülkesinde geri ödeme listesine alınmadı. İlacın etkinliği konusunda araştırmalar sürerken, uzmanlar bir hastanın yılda en az 6 doz alması gerektiğini belirtiyor. Türkiye'de 3 bin hasta için firma doz başına 125 bin dolar istemiş ve toplamda 10 milyar TL istiyor.

Türkiye'den milyonlarca dolar kâr eden ABD'li bir ilaç firması, hastaları ve medyayı kullanarak 'ölümüne' pazarlığa tutuştu. Türkiye'nin ilaç bekleyen hiçbir hastasını mağdur etmediğini bilen ve bunu çıkarları için kullanmak isteyen firma, hastaları ve medyayı da devlete karşı koz olarak kullanıyor. Ama ne olursa olsun ilaçların bir an önce alınması ve yavrularımızın tedavilerine başlanması lazım geliyor, aksi halde yavrularımızı her gecen gün kaybediyor olacağız.

Recep YAZGANRecep YAZGAN