Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 10-08-2020 14:10   Güncelleme : 10-08-2020 14:10

Her Düşündüğünü Söyleyen Zor İnsanlar

Her Düşündüğünü Söyleyen Zor İnsanlar

            Bilimsel olarak bir insanın kafasından günde ortalama altmış bin düşünce geçtiği tespit edilmiştir. Bu anlamda insanı çözmek gerçekten zordur. Bu kadar karmaşık bir yapının topluma yansımaları da farklı olmaktadır.

            Bazı insanlar düşündükleri her şeyi ifade etme konusunda mahirdirler. O an için kafasından geçen her düşünce kelime olarak ağzından dökülerek ortalığa saçılmaktadır. Bu kadar dağınıklığı kaldırmak mümkün olmadığına göre karşı taraf için büyük eziyet olmaktadır. Düşünün böyle bir insanla yirmi dört saat yaşadığınızı altmış bin düşünceyi üzerinize boca edecektir. Aman Allah’ım ne büyük işkence,  hiçbir bünye bunu kaldıramaz. İşin ilginç tarafı da konuşan kişinin bunun farkında olmamasıdır.

            Bu tür insanlar çevrenizde bolca bulunmaktadır. Genel karakteristik hususiyetlerine baktığınızda benzer özellikler gösterirler. Öncelikle hayattan beklentilerinin karşılığını bulamamış olmaları ortaktır. Ne eş ne de çocuklarında hayalindeki dünyayı kuramadıklarına şahit olmuşsunuzdur. O yüzden de mutluluğu hep dışarda aramışlardır. Akraba günü, komşu gezmesi ve televizyon üçgenine sıkışmış bir hayatları vardır. Çok küçük ve basit şeylerden mutlu olurlar. Televizyon dizilerini nefes almadan ve soluksuz izlerken o an için hayat adeta durmuştur. 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN