Samsun Haber
Giriş Tarihi : 07-05-2019 13:56   Güncelleme : 07-05-2019 13:56

Hizmet-İş Sendikası Samsun İl Başkanı Ziya Uzun Cemil Deveci’ye sordu: Sayın başkan topu neden taca atıyorsun!

Hizmet-İş Sendikası Samsun İl Başkanı Ziya Uzun Cemil Deveci’ye sordu: Sayın başkan topu neden taca atıyorsun!

Hizmet-İş Sendikası Samsun İl Başkanı Ziya Uzun, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’ye verdiği cevapta Hizmet İş Sendikasının hiçbir üyesini sahipsiz bırakmayacağını belirterek, Başkan Cemil Deveci’ye hitaben şunları söyledi;

Önceki yönetim 696 sayılı KHK’nın dışında bir uygulama yapmayacağını ifade etmişti. Durum böyleyken şirketin öz kaynaklarıyla maaş almakta olan 250 civarı işçi arkadaşlarımızla olan toplu iş sözleşmesi, duyarsızlık ve seçim dolayısıyla aksamış, fakat süresi dolmamıştı; dolayısıyla yeni idareye kalmıştı. Mademki siz emeğe saygı duyuyorsunuz, neden arabulucu sürecinde anlaşamıyoruz? Emeğe olan iyi niyetinizi neden göremiyoruz? 696’nın bile altında bir ücrete imza istiyorsunuz. Burada iyi niyet göremiyoruz.

HİZMET-İŞ Sendikası olarak, böyle bir toplu iş sözleşmesine imza atmamız mümkün değildir. Üyelerimiz ve ailelerine karşı sorumluluklarımızdan vazgeçemeyiz.

Sunduğunuz teklif, emekçiye ihanet olmaz mı? Onlara reva gördüğünüz ücretle siz yaşayabilir misiniz?

HİZMET-İŞ Sendikası hiçbir üyesini sahipsiz bırakmaz, bırakmayacaktır. Emeği, emekçiyi ve onun alın terini her platformda savunduk, savunmaya devam edeceğiz.

adminadmin