Güncel
Giriş Tarihi : 17-01-2017 11:25   Güncelleme : 17-01-2017 11:25

İhh’dan Yetim Kavramı Ve İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi

Yetim sözcüğünü babası vefat etmiş kendi ihtiyaçlarını karşılayacak güce sahip olmayan çocuklarımız için kullanırız. Hem babası hem annesi vefat etmiş olan çocuklarımız için ise öksüz deriz. Tüm dünyanın kanayan yarasıdır YETİM ve Öksüzler.

İhh’dan Yetim Kavramı Ve İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi

UNİCEF’in  2013 yılında  istatistiklere göre dünyada 200 Milyon Yetim var. Bu sayıya Çin ve Suriye’deki savaşın çocukları dâhil değil.  Bu da bize 200 milyondan çok daha fazla yetim çocuğun var olduğunu göstermektedir.  Bu çocukların yarısından fazlası sokaklarda yaşamaktalar. Afrika’da her yıl 2 milyon çocuk yetim kalıyor.

  • Dünyada her gün 10 bin çocuk yetim kalıyor.
  • 1 Milyardan fazla çocuk açlık sınırında yaşıyor.
  • Her 10 dakikada bir çocuk organ mafyasının eline düşüyor.
  • Her 15 saniyede bir çocuk yetim kalıyor.
  • Bugün dünyada 300 000 civarında çocuk asker olduğu tahmin ediliyor.
  • Her yıl 2.5 Milyon çocuk kaçırılarak satılıyor.
  • Her gün 5 Bin çocuk dilencilik yapmaya zorlanıyor. 
  • Her 15 dakikada bir çocuk açlıktan ölüyor.

İnsan Hak ve Hürriyetleri  (İHH) İnsani Yardım Vakfımız 20 yıldır mazlum coğrafyalarda ve ülkemizde ulaştığı yetimlerle alakalı olarak çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmaları Yetim Tespiti ve Yetim Sponsorluk sistemi olarak ikiye ayırmak mümkündür. Yetim Tespit çalışmalarımız İHH gönüllülerinin ve ortak kuruluşların olduğu her yerde, her sokakta devam etmektedir. Samsun’umuzda 300 kardeşimiz sistemimize kayıt edildi. Tespit çalışmalarımız devam etmekte. Aynı zamanda tespit edilen yetim kardeşlerimiz için bağışçılarımız vasıtası ile aylık 100 TL ücret ödeyerek kardeşlerimizin eğitim, sağlık, giyim, gıda gibi ihtiyaçlarının karşılanmasına çalışmaktayız. Aynı zamanda yetim ailelerini düzenli olarak ziyaret ederek, ihtiyaçlarının giderilmesinde yardımcı olmaktayız. Kış yakacak desteği, kurban desteği, ayni ve nakdi yardımlar ve psikolojik destek çalışmalarımız yıl içerisinde devam etmektedir.  Yetim evlerine yapılan ziyaretlerimiz hanım kardeşlerimiz tarafından yapılmakta ev mahremiyetine kesinlikle saygı gösterilmektedir.  Yıl içerisinde düzenlediğimiz fidan dikme, karne şenliği, piknik, uçurtma şenliği, tiyatro-sinema etkinlileri ile kardeşlerimizle gönüllülerimizi buluşturmaktayız. Değerler eğitimi ve dernek binamızda yaptığımız destek dersleri ile kardeşlerimizi hayata hazırlamaya çalışmaktayız.

Dünyada özellikle mazlum coğrafyalarda yaptığımız çalışmalarımız üç kısımda devam ediyor. Bunlardan birinci sıraya aldığımız hiçbir koruyucu kimsesi olmayan kardeşlerimiz için Yetimhanelerimiz ve buralarda kalan kardeşlerimizdir. 2016 yılı içinde 11 Ülkede 32 sayısına ulaştığımız yetimhane sayımız ile mazlum coğrafyalarda kardeşlerimizin umudu olmaya devam ediyoruz. Yetimhanelerde yerli öğretmenlerle eğitim verilmekte. Kardeşlerimiz hayata hazırlanmaktalar. Ailesinin yanında barınmakta olan kardeşlerimiz için aylık olarak 100 TL’lik desteklerimiz ve ortak kuruluş destekleri ile ailelerimiz yarınlara huzur ile bakabilmekteler. Bir de savaşın çocukları var ki: Ateşler arasında kalan kardeşlerimize savaş bölgelerinde ulaşmak için bölgedeki kardeşlerimiz canlarını feda ederek çalışmaktalar. Sizin ulaşamadığınız her çocuk ya organ mafyasının, ya misyonerlerin, ya savaş için kurulmuş şirketlerin ya da fuhuş çetelerinin eline geçmekte ve hayatları karartılmaktalar. Canlı bomba olarak kullanılan insanların bu masum çocuklar içinden yetiştirildiğini bilmeyenimiz yoktur.  İHH savaş bölgelerinde oluşturduğu kamplarda en özel alanları yetim çocuklara ve öksüz kardeşlerimize ayırmıştır. Her kampın içinde çocuklarımız için oyun parkına kadar her şey düşünülmüş. Hayata bağlanmaları için gereken bütün çalışmalar yapılmaktadır.

İHH İnsani Yardım Vakfı’mızın yaptığı bu çalışmalara 2013 yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitimciler Birliği Sendikası imzaladıkları protokol ile destek vermeye başladılar. “İyilikte Yarışan Sınıflar” “Her Caminin-Kuran Kursunun Bir Yetimi Var”  projeleri kapsamında söz konusu protokoller kapsamında okulları, camileri ve kuran kurslarını ziyaret etmekte. Projeyi tanıtmakta ve GÖNÜLLÜLÜK esasına göre katılım sağlanması beklentilerimizi paylaşmaktayız.

Proje muhtaç kardeşimiz için her ay 100 TL paranın annenin hesabına yatırılarak desteğin sağlanması ile başlıyor. Kardeşimizin resmi ve bilgileri sınıflarımıza gönderiliyor. Sınıflar kendi yaşlarında bir kardeşlerinin hayata sarılmasına yardımcı olmanın huzurunu yaşıyor.  25 öğrencilik bir sınıfta her öğrencinin GÖNÜLLÜLÜK esas olmak üzere ayda 4 TL ile desteklediği bir manevi kardeşlik müessesinin kurulduğu proje. Tamamen kapitalizm ve daha çok harcamak, daha lüks yaşamak üzere insanlığından uzaklaştığı bir dünyada çocuklarımızın insanlık, merhamet ve şefkat gibi unutturulmaya çalıştığımız duygular ile beslenmesi öncelikli hedeflerimizdendir.

Projemiz bir Devlet projesi olduğu için kontrolü ve denetlenmesi de Devletimiz tarafından yapılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığımızın İl Müdürlükleri Proje Ortağı olduğumuz için hem uygulayıcı hem denetleyici olarak tam olarak projemizin içindeler. Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarımız Proje ortaklığı yanında bu sene Sponsor oldukları yetim sayısını 20 Yetim Kardeşe çıkararak göz kamaştırdılar.  Tamamen şeffaf bir çalışma yürütmekteyiz. 3 yıl içerisinde 1 Milyonun üzerinde öğrenci kardeşimiz destek vererek 24 000 yetim kardeşlerine ulaştılar. 2016-2017 senesi bu hedeflerimiz katlanarak artacak umudunu taşıyoruz. Samsun’umuzda birinci dönem sonunda 555 Yetim kardeşe öğrencilerimiz el uzattılar. İkinci dönem bunun en az iki katına çıkarmayı hedefliyoruz.

İmani anlamda Peygamber Efendimize komşu olmak müjdesi, Rabbimizin rızası, ödüllerin ardı arkası kesilmeyen bir hayır hasenat çeşmesi olması hasebi ile de aslında biz kardeşlerimizle ilgilenerek kendimizi de kurtarmaya çalışmaktayız.

Biz inanıyoruz ki: Dünyayı ve İnsanlığın kurtuluşunu bir yetim olan Peygamberimiz Hz. Muhammed (a.s) Efendimizin omuzların yükleyen Rabbimiz, cinnet çağını yaşamakta olan yaşlı dünyamızı ve ölmekte olan insanlığımızı gene yetimler sayesinde yeniden yaşanabilir kılacaktır.  O halde sen de bir kardeşinin elinden tut birlikte iyiliğe tebessüm et çünkü İYİLİK İYİLEŞTİRİR, çünkü YETİM GÜLERSE DÜNYA GÜLER.

www.İhh.org.tr, Yetim.ihh.org.tr, siyahareketi.com internet adreslerimizden. Sosyal medyadan bizi takip edebilirsiniz. Kendinize vakit ayırarak derneğimize de gelebilirsiniz.

Samsun İnsani Yardım Hareketi

Adres: Kale Mah. Kazımpaşa Cad. Akman İş Merkezi 18/2 İlkadım SAMSUN

Telefon: +90 362 420 1 000

 

adminadmin