Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 30-07-2020 13:19   Güncelleme : 30-07-2020 13:19

İki Alanda Dünya İkincisiyiz!

İki Alanda Dünya İkincisiyiz!

Sevgili okurlarım dünya küçüldü bir köy haline geldi, öyle ki birey düzeyinde kim ne yapıyor, ne söylüyor, ne yazıyor, nereleri dolaşıyor takip etmek artık işten değil.

30 OECD ülkeleri arasında üç yılda bir yapılan PISA sınavında bir türlü 29. -28.sırada yer almaktan kurtulamadık ama dandik meselelerde iki alanda ikinci sıradaymışız, vay beeee… olsun canım başarı başarıdır(!)

Bu iki alan, televizyon izleme ve sosyal medyayı kullanma alanlarıdır. Bu bilgiyi Ak Parti Siyaset Akademisinin “Sosyal Medya Kullanımı” adlı dersinde öğrendim.

Peki PISA nedir derseniz, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatının üç yılda bir 15 yaş grubu öğrencilerine uyguladığı Matematik okur yazarlığı ve Fen okur yazarlığı sınavıdır.

Bu sınavda katılımcının cevap kağıdı okununca 6 üzerinde değerlendirme yapılıyor. Bu sınavın başarı kriterlerine göre bir kimseye konuyu anlatır ve çözdüğünüz sorulara benzer sorular sorsanız, kişi tamamını çözerse 3’lük öğrencidir, yani bizim ölçme değerlendirme kriterlerimize 5’lik öğrenci PISA’ya göre vasat bir öğrenci olup 3’lük öğrencidir. Ama konuyu iyice allattıktan sonra öğrencinin hiç benzerini görmediği soruları sorsanız o da soruları tam cevaplarlarsa işte o zaman 6 puan alır.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN