Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-05-2017 09:02   Güncelleme : 18-05-2017 09:35

İlkadımlı Miniklerden Bilim Fuarı

Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulunun minik bilim insanları Başkan Tok’tan tam not aldı.

İlkadımlı Miniklerden Bilim Fuarı

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında İlkadım Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan Bilim Fuarı Açılış Töreni'ne İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Davut Erişgin, Okul Müdürü Seydi Ahmet Kılıç, öğretmenler ve öğrenciler ile birçok veli katıldı.

TÜBİTAK tarafında öğrencileri bilim ve teknolojiye yönlendirmek amacı ile desteklenen bilim fuarları kapsamında ortaokul öğrencileri tarafından yapılan bilimsel çalışmalar görücüye çıktı. 

 Minik öğrencilerimize gerekli destek sağlandığında neler yapabileceklerini bu etkinliklerle gördüklerini ifade eden

İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, " Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu organizasyonları düzenlerken birçok noktada desteğe ihtiyaç duyduğumuzda İlkadım Belediyemiz ilk akla gelen kurum olmakta. Bu nedenle eğitime verdiği desteklerden dolayı İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok’a teşekkür ederim” dedi.

“Geleceğe umutla bakmanın yolu eğitimden geçiyor”

Okul Bahçesinde yapılan etkinlikte açılış kurdelesini keserek fuardaki çalışmaları tek tek gezen Başkan Tok, öğrencilerle ilgilenerek buluşları hakkında bilgi aldı. Geleceğe umutla bakmanın yolunun eğitim ve bilimden geçtiği vurgulayan Başkan Erdoğan Tok; "Yerel yöneticiler olarak eğitime verdiğimiz desteğin böylesi değerli etkinliklerle ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görüyorum. Ortaokul çağındaki yavrularımızın birçok alanda yaptıkları bu çalışmalar bizleri gururlandırıyor. Minik yavrularımıza başarılı çalışmaları için teşekkür ederim" diye konuştu.

adminadmin