Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 03-06-2020 16:36   Güncelleme : 03-06-2020 16:36

Irkçıyım…Irkçısın…Irkçıyız…

Irkçıyım…Irkçısın…Irkçıyız…

En güzel sözlerin sahibinin adıyla…Allah’ın adıyla…
  Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) Vedâ haccında,  Tüm insanlara ve inanan Müslümanlara zamanları aşan ve her asrı ve zamanı kapsayan ve asla eskimeyen aksine her geçen gün,  mübarek hutbesinde söylediklerine, insanlığın ne kadar ihtiyacı varmış ahir zaman da daha bir anlamış bulunmaktayız.


   Hz. Peygamber (s.a.v) 9 Zilhicce Cuma günü zevâlden sonra Kasvâ isminde devesi üzerinde, Arafat Vâdisi'nin ortasında 124 bin Müslümanın şahsında bütün insanlığa hitab etmiş ve bu konular ki günümüz insanlarının ve geçen yüzyıllarda insanlığın kanayan bir yarası haline gelen ırkçılık ile şöyle demiştir:
’…
Ey insanlar! Rabbiniz birdir. Babanız da birdir. Hepiniz Adem'in çocuklarısınız, Adem ise topraktandır. Arabın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi; kırmızı tenlinin siyah üzerine, siyahın da kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah'tan korkmaktadır. Allah yanında en kıymetli olanınız O'ndan en çok korkanınızdır. Azası kesik siyahî bir köle başınıza amir olarak tayin edilse, sizi Allah'ın kitabi ile idare ederse, onu dinleyiniz ve itaat ediniz…’ Buyurarak tüm zamanlara  ve çağlara seslenir.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN