Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-03-2019 15:35   Güncelleme : 05-03-2019 15:35

İYİ Parti İlkadım Belediye Başkan adayı Necattin Demirtaş; "Sahte hesaplar, yalan haberlerle saldırıyorlar!

İYİ Parti İlkadım Belediye Başkan adayı Necattin Demirtaş;

İYİ Parti İlkadım Belediye Başkan adayı Necattin Demirtaş, 31 Mart seçimleri için sahaya çıktıkları günden beri gerek bazı sahte sosyal medya hesaplarından gerekse bazı internet gazeteleri üzerinden şahsına yönelik oluşturulmaya çalışılan itibarsızlaştırmaya yönelik algı operasyonlarıyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını ve takipçisi olacaklarını duyurdu.

Yapılan ve yapılmaya çalışılan her şeyi yakınen takip edip kayıt altına aldıklarını ifade eden Demirtaş, "Bunlar her şeyi bu kadar kolay sanıyorlar sanırım. Yalan ve dayanaksız haberler, sahte ve kim tarafından, nerede ne zaman yapıldığı belli olmayan anketler, tek noktadan yapılan yalan haberleri kaynak gösterilerek belli başlı yerlere servis ettirmeler... Bunlar ne yasaya ne ahlaka uymaz. Ayrıca bunun adına gazetecilik de denilemez" dedi.

Tek elden çıktığını, organize edildiğini düşündükleri her yazılı ve video haberi, sosyal medya paylaşımlarını takip edip kayıt altına aldıklarının altını çizen Demirtaş, "Yok şurda gördüm, yok burda yayınlanmış. Böyle bir şey yok arkadaşlar. Elinizde belge, bilgi olmadan yaptığınız her işin sorumluluğu size aittir. O zaman herkes sosyal medya üzerinden sallasın dursun. Maden sosyal medyadan sallamak bu kadar kolay, Cumhurbaşkanı'na hakaretten gözaltına alınanlar ne olacak. Bu işler o kadar ucuz değil" diyerek yapılan karalama ve itibarsızlaştırma kampanyasına tepki gösterdi.

"SUÇ DUYURUMUZUN TAKİPCİSİ OLACAĞIZ"

Demirtaş'ın açıklamasının devamında şu ifadeler yer alıyor;

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde; Şehrimizin daha iyi kadrolarla yönetilmesi için mücadelesini sürdürdüğümüz, eşit koşullarda, adil ve yalandan, iftiradan uzak, işin ehli insanlara ve projelere değer verilmesini hayal ettiğimiz bir mücadelenin; algı operasyonları, montaj, şantaj gibi bu ülkenin çok çektiği düzeysiz rekabet ile zarar görmesini istemiyoruz.

Öncelikle bu yerel yönetimler seçimidir. Bu seçimin taraflarını yerel yöneticilik becerileri ve güvenilirlikleri ile kıyaslamak gerekirken algı operasyonları, montaj, şantaj gibi argümanlara başvurulmasını bu şehre ihanet olarak görüyorum.

Kimse dayanaksız, delilsiz gelişi güzel söylemlerle, kendi çalıp kendi oynadığı videolarla istediği gibi iftira atamaz, ithamda bulunamaz. Sonuç olarak yapılan ve yapılmaya çalışılanlar ile ilgili hukuki süreci başlattık. Bu itibarsızlaştırma ve iftira kampanyasına müsaade etmem.

Biz sosyal medyada bu tür mesajlar için ciddi bir ekip kurduk. Ekran görüntüsünü alıp derhal ilçe başkanlığımıza bilgi verecekler. Biz de derhal savcılığı teker teker suç duyurusunda bulunarak sosyal medya çetelerine hak ettikleri cezaları verilmesini için davamızın takipcisi olacağız."

Fitne, fesat, gıybet ve iftiradır...

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın Samsun mitinginde yaptığı 'sahte, hileli sosyal medya hesaplarına ve yalan haberlere itibar etmeyin' sözünü de hatırlatan Necattin Demirtaş, "Aday olduğum günden bu yana, her türlü engeller ve oyunlarla karşılaşıyorum. Seçim sonucu ne olursa olsun, bu toplumun birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Bu ülkenin en büyük Beka sorunu ayrıştıran siyasettir. Fitne, fesat, gıybet ve iftiradır... Biz, seçim süreci boyunca toplum huzurunu bozacak hiçbir eylem içinde olmayacağız olanlara da müsaade etmeyeceğiz. Yel kayadan sadece toz alır. Tüm bu iftira ve karalama kampanyaları araştıran sorgulayan seçmen gözünde sadece bunu servis edenleri küçültmektedir.

 

 

 

adminadmin