Spor
Giriş Tarihi : 16-05-2014 14:40   Güncelleme : 16-05-2014 14:40

KAMUOYUNA DUYURU

Samsunspor Yönetim Kurulu TFF’nin Smasunspor hakkında verdiği seyircisiz oynama cezası hakkında bir açıklama yaptı..

KAMUOYUNA DUYURU
Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
 
Bilindiği üzere Türkiye Futbol Federasyonu Ankaraspor ile Samsun'da oynadığımız maçta taraftarımızın kötü ve çirkin tezahüratı nedeniyle külübümüzü PFDK'ya sevk etmişti. PFDK ise Ankara'da oynadığımız maçın öncesi kararını vermiş ve külübümüzü 1 maç seyircisiz oynama cezasına çarptırmıştı.
 
Ancak Kendi sahamızda oynayacağımız ilk iç saha maçımızda uygulanması gereken seyircisiz oynama cezası eşine rastlanmayan ve herhangi bir mantıklı izahı mümkün olmayan bir uygulama ile TFF tarafından tarafsız sahada tek maç üzerinden oynanacak PTT 1.lig final maçında uygulamaya konularak sadece kulübümüz ve taraftarımız değil Türk futbolu cezalandırılmıştır.
 
Rakip takım seyircisinin seyredebildiği bir maçta sadece kadın ve çocuk taraftarımıza maçı açmak hem Samsunspor'a gönül vererek stada gelecek bayan ve çocuk taraftarımızı rakip takım seyircisinin insafına terk etmek, hem de seyircisiz maçlarda daha önce uygulanmayan sadece bir takımın taraftarına sağladığı iltimas ile de garabetler içeren bir uygulamadır.
 
Külübümüzün avukatları hiçbir dayanağı olmayan bu kararın bozulması için hazırladığı itiraz dosyasını Tahkim Kurulu'na göndermiş, kurul yapılan itirazımızı geri çevirerek kararı onamıştır. Böylelikle dünyada bir ilk olan karar gereği final maçımız hemde tarafsız sahada sadece bayanlara ve çocuklara açık olacaktır.    
 
Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı bu karar Dünya futbol tarihine bir kara leke olarak yazılacaktır. Türkiye'de futbolun marka değerini yükseltme ve seyirci sayısını artırma hedefinde olan sayın TFF'nin buna en büyük katkıyı yapacak Samsunspor taraftarını final maçına almayarak nasıl bir çelişki içinde olduğunu spor kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.
 
Ancak, nasılki Ankaraspor yarı final karşılaşmasında rakip kulübün bilet fiyatlarını 400 liraya yükselterek taraftarımızı cezalandırmasına, her türlü oyunlarına rağmen alın terimizle finale yükseldiysek, Mersin İdman Yurdu ile oynayacağımız final maçını da kazanacağız ve layık olduğumuz Süper Lige'e çıkacağız.
 
Şu çok iyi bilinmelidir ki; dünyada eşi benzeri olmayan bu karar bizi yolumuzdan alıkoymayacak, aksine dahada hırslandıracaktır. Saha dışında ve saha içinde oynanan tüm oyunları da bozacağız. Maçın oynanacağı İstanbul Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda çıkacak en küçük olaydan Samsunspor kulübümüzün sorumlu olmayacağının da  bilinmesini istiyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
adminadmin