Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-09-2016 10:23   Güncelleme : 24-09-2016 10:23

Karadeniz Doğa Koruma Federasyonundan Açıklama

Karadeniz Doğa Koruma Federasyonu Başkanı Taner Yılmaz bir basın açıklaması yaptı.

Karadeniz Doğa Koruma Federasyonundan Açıklama

Yılmaz yaptığı açıklamada, “Beşikdüzü ilçemizde meydana gelen sel felaketi sonucunda maddi ve manevi kayba uğrayan Beşikdüzü halkına geçmiş olsun dilerken, sel felaketi sonucunda yaşamını yitiren iki vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. 

Sel maalesef bu sefer Beşikdüzü’nü vurdu. Beşikdüzü’nü sular altına bırakan mevsim normallerinin üstünde yağan yağmur değildir. Her 2-3 yılda bir meydana gelen yüksek miktarlardaki yağmurlarda bir ilçemiz felaket bölgesi olmaktadır. Buna rağmen tedbir almayan, ilçelerin alt yapılarını gerektiği gibi yapmayan, Karadeniz bölgesinin coğrafi yapısını anlamayan, dereleri ıslah adı altında bir kanala hapsetmeye çalışma zihniyeti, hiç usanmadan söylediğimiz Denizi doldurarak yapılan Karadeniz sahil yolu, bilinçsiz yapılan HES projeleri, bilinçsiz ağaç kesimleri, bozulan doğanın dengesi sonucunda bu tür felaketleri yaşamamız her zaman normal bir hal almıştır. 

Karadeniz sahil yolundan başlayarak acilen derelerin önünde set gibi duran bu yolla ilgili çalışmalara başlamak gerekmektedir. Dere yataklarını acilen eski haline, dere kenarlarında olan binalar yıkılarak başka yerlere taşınmalıdır. Karadeniz sahil yolunun yol kodlarını tekrar gözden geçirip düşük kodda kalan yerleşim yerlerini ya taşımalı ya da yol kodundan yukarıya çıkarmak mecburiyetindeyiz.

Karadeniz Duble Sahil Yolu'nun şehirlerimizin ve insanımızın önünde bir set olarak durmasından çıkarmak gerekmektedir. Karadeniz iklim özelliği sebebiyle bol yağış alan bir bölgedir. Almaya da devam edecektir. Asıl felaket bu durumu anlamadan yapılan bilinçsizce yapılan yatırımlar ve zihniyettir. 

Artık doğayla savaşmaya değil onu anlayarak yaşamaya başlamamız gerekmektedir.” dedi.

 

                           

adminadmin