Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-10-2017 09:11   Güncelleme : 25-10-2017 09:11

Kazakistan’dan Çarşamba Belediye Başkanı Dündar’a Ziyaret

Türkiye-Kazakistan diplomatik ilişkilerinin 25. Yılı dolayısıyla düzenlenen “Kazakistan Kültür ve Sanat Günleri” programı çerçevesinde Samsun’da bulunan Kazaklı heyet, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ı makamında ziyaret etti.

Kazakistan’dan Çarşamba Belediye Başkanı Dündar’a Ziyaret

Ziyarette bulunan heyetin başkanı Kazakistan Milli Kütüphane Başkan Yardımcısı Saltanat Yelemessova; Türkiye-Kazakistan diplomatik ilişkilerinin 25. Yılı dolayısıyla birinci konserimizi Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile birlikte düzenledik. Bugün de Çarşamba’da Çarşamba Belediyesi ile birlikte ikinci konserimizi düzenleyeceğiz. Bu etkinliğin Türkiye- Kazakistan kültürel ve sanatsal ilişkilerine katkı sağlayacağını düşünüyoruz ”dedi.

Kazak heyetin ziyaretinden ve Çarşamba’da sunacakları Kazak Halk Müziği ve Halk Dansları gösterisinden memnun olduklarını dile getiren Başkan Dündar, “ Bu tür etkinliklerin aynı milletten olan iki ülkede yaşayan kardeş boyların birbirlerini daha iyi tanımalarına, sevmelerine ve yardımlaşmalarına katkı sağlayacağına inanıyorum. Ata yurttan yapılan bu tür ziyaretler bizi fazlasıyla sevindiriyor” diye konuştu.

Çarşamba Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen ziyarete, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Dış İlişkiler Başkan Vekili Çetin Akar, Kazakistan Milli Kütüphane Başkan Yardımcısı Saltanat Yelemessova, ünlü Nogay sanatçı Arslanbek Sultanbekov, Kazakistan Kültür ve Spor bakanlığı yetkilisi Nuran Kamzin, Fotoğraf Sanatçısı Orazbek Daut, Kazak Milli Kütüphane Dış İlişkiler uzmanı Bayan Kabylash, Kazak Ressamlar Gulmaral Tattibayeva ve Natalya Bazhenova katıldı.

Kazakistan Halk Müziği ve Halk Dansları gösterisi 24 Ekim saat 18.30'da Çarşamba Belediyesi Cemil ŞensoyKültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

adminadmin