Gündem
Giriş Tarihi : 23-10-2018 12:45   Güncelleme : 23-10-2018 17:53

Kim bu Danıştay 8. Daire üyeleri?

Kim bu Danıştay 8. Daire üyeleri?

Ankara Kulislerinde reel gündemin dışında çok sıcak bir tartışma konusu hararetle tartışılıyor. Gündeme kısa süre içinde gelecek bu kulis hareketliliğinden Partilerin Genel başkanlarının da bilgisi var.

15 Temmuz 2016 tarihinden önce o dairede hakimlik yapan bazı isimlerin ana nüve olarak dokunulmadan bırakılması ve ilgili dairenin üniversiteler, Eğitim ve YÖK hakkındaki dosyalara karar veren kritik bir daire olması birçok davacı tarafından HSK'ya şikayetlere konu olmuş ancak HSK dairesinde dipsiz kuyuya atılan bir taş gibi ses çıkmamıştı.

Özellikle andımız kararı be bu kararı 6 aya sonrasında gündeme getirilmesi ile başlayan süreçte acaba Danıştay 8. daire bir merkezin etkisinde mi kalıyor soru işaretlerini gündeme getirdi.

Son zamanlarda FETÖ ile mücadelenin ağır aksak gitmesi ve bazı kişilerin mahkemelerce salı verilmesi toplumda huzursuzluğa neden olmaya başladığı içinde bulunduğumuz süreçte Yargı içinde postmodern bir kalkışma mı var sorusunu Ankara gündemine bomba gibi düşürdü.

Akasyam Haber bu konuda aylar önce bir haberi ile aslında bir sorunlu duruma dikkat çekmiş ve bu durumu haberleştirmişti.

Başta Yavuz ATAR olmak üzere Özdal Özeren gibi Danıştay kökenli bazı bürokratların Danıştay 8. daire ile temas halinde oldukları ve bilgi alışverişi içinde oldukları yönünde savcılıklara iletilen şikâyetlerin olunduğu biliniyor.

İşte AKASYAM'ın o haberi;

http://www.akasyam.com/mobil/danistaydaki-fetoyu-desifre-eden-itirafci-eski-hakimin-arkadasi-da-8-dairede-banko-baskan-157217/ 

adminadmin