Genel
Giriş Tarihi : 16-12-2016 12:48   Güncelleme : 16-12-2016 13:00

Kısa Mesafe Projeksiyonlar Nerelerde Kullanılır?

Kullanım amacına göre değişen projeksiyon cihazı modelleri, kullanılacak mekanın büyüklüğüne göre de farklılık gösterir.

Kısa Mesafe Projeksiyonlar Nerelerde Kullanılır?

Örneğin bazı projeksiyon cihazları büyük mekanlarda kullanmaya elverişliyken, küçük salonlarda ya da iş yerlerinde kısa mesafe projeksiyon cihazları tercih edilir. Her mekana uygun bir projektör mutlaka vardır. Bu konuda uzman bir görüş almak fayda sağlayacaktır.

Projeksiyon cihazlarının optimum gösterim mesafesi vardır. Cihaz için belirlenmiş olan mesafenin dışına çıkmak, yani perdeden uzaklaşmak ışık gücünün ve kontrastın düşmesine neden olur. Toplumda bilinen “cihaz perdeden uzaklaştıkça görüntü büyür” düşünesi yanlıştır. Bu, yansıtılan görüntünün kalitesinde ışık gücü ve kontrast bakımından bozulmaya neden olacaktır. Bu nedenle de mekan büyüklüğüne uygun bir cihaz almak gerekir.

Kısa mesafe projeksiyonların avantajları

Kısa mesafe projeksiyon cihazları, parlaklığı bozmadan büyük ekran görüntü verebilirler. Dar alanlarda ya da kiriş ve kolon girintili salonlarda tercih edilen bu cihazlar, 1-1 buçuk metre mesafeden görüntüyü büyük alana yansıtabilir. Bu, insanların projeksiyonun önüne geçip görüntüyü engelleme riskini de ortadan kaldırır. Ultra kısa mesafe projeksiyon cihazları ise, duvardan birkaç santim ileriye yerleştirilerek, büyük ekran görüntü sağlayabilir. Özellikle çok küçük mekanlarda ve açık havada ultra kısa mesafe projeksiyonlar perde önüne yerleştirilerek büyük ekran görüntü elde edebilir.

Görüntü kalitesine göre projektör seçmek

Boyutdijital.com internet sitesinde yer alan bilgilere göre; projeksiyon cihazının görüntü kalitesi maliyeti belirler. Benzer projeksiyonlar arasında belirgin fiyat farklılıkları gözlenmesinin nedeni çözünürlük farklılıklarıdır. Yaygın olarak kullanılan çözünürlük terimleri full HD, HD, WXGA, XGA ve SVGA’dır. Bir HD görüntü 1280x720 pikseldir, WXGA’da ise 1280x800. Günümüzde işlemcinin çalışma performansını etkilediği için 1280x800 tercih edilir ve bu 720p olarak tanımlanır.

Perde

Kısa mesafe projeksiyon cihazı ile görüntü aktarılacak perde oda boyutlarına uygun olmalıdır. Projektörle yansıtılan görüntünün karanlık ortamda izlenmelidir. Eğer aydınlık bir odaya sahipseniz karartma perdeleri kullanabilirsiniz. Görüntü, 2 metrelik bir perdede 1,5 kat uzaktan izlenebilir. Bu durumda 3 metre mesafeden izlemek yeterli olacaktır. Projeksiyon perdeleri, mekanizmasına göre; motorlu, storlu, tripod, sabit-fixed gibi çeşitleri vardır. Motorlu projeksiyon perdesi özel kumaşlardan üretilen, piksellenme, kumlanma gibi olumsuzlukları yansıtmayan, farklı özelliklere sahip perdelerdir. İhtiyacınıza uygun ölçüde motorlu projeksiyon perdesi ve daha birçok seçenek için boyutdijital.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Boyutdijital.com’dan gümüş perde, cam tozlu perde, yüksek kontrast perdesi, gri perde gibi teknik anlamda kaliteli perdeler satın alabilir, montaj hizmetinden de yararlanabilirsiniz.

adminadmin