Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 09-07-2020 14:11   Güncelleme : 09-07-2020 14:11

Kuran Nedir ve Tarifi Nasıldır?

Kuran Nedir ve Tarifi Nasıldır?

Halkımızı İslamiyet’ten uzaklaştırmak için önce Kuran harflerini değiştirdiler. Sonrasında da Kuran dili olan Arapçayı unutturdular. Hutbelerde Kuran’ın emrettiği değil siyasetçilerin tamimlerini okudular. Maalesef yapılan çaba ve emekler boşa gitmedi. Bırakın Kuran’ı anlamayı dedelerimizin mezar taşlarını dahi okuyamaz olduk.

Evet, öyle bir asırda yaşıyoruz ki hadislerde tarif edilen dehşetli şahısların dinsizce muamelelerine muhatap olduk ve olmaya devam ediyoruz. O halde resmi zevatın yerine İslam alimlerinin sözlerine dikkat çekmek gerekiyor. Aksi takdirde bunlar hem dünyamızı hem de sonsuz hayatımız olan ahretimizi karartacaklar.

İşte Bediüzzaman Said Nursi, din yıkıcılarının çabalarına karşı yazmış olduğu eserlerinde bizleri İslam’ın özüne davet ediyor. Risale-i Nur Külliyatı dinimize karşı işlenen suikastlara karşı Kuran ayetlerini tek tek ele alarak tefsir ediyor.

İşte bunlardan sadece bir tanesi olan Sözler isimli eserinde Kuran’ın ne olduğunu ve tarifinin nasıl olduğunu harika bir surette izah etmiştir. Orjinalini kendi kitabından okumaya davet ederken Kelam-ı Ezeli olan Kuran’ın tarifini anladığım ölçüde  madde madde yazarak ifade etmeye çalışayım:

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN