Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-11-2018 09:07   Güncelleme : 21-11-2018 09:07

Lobici zihniyet devrede zihni şahin nerede?

Lobici zihniyet devrede zihni şahin nerede?

Temayül yoklamalarına kadar hızlı seyreden siyasi kulisler AK Parti’de ilçe temayülleri yapılınca ortalığı sessizlik aldı. AK Parti’de Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için temayül yapılmaması parti tabanında şaşkınlık yaratsa da son 3 gündür parti tabanında ve parti teşkilatlarında dillendirilen eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir gündeme bomba gibi düştü.

ZİHNİ ŞAHİN’İN LOBİSİ YOK!

AK Parti içerisinde lobiler ve pazarlıklarla belirlenen adaylar konusu parti tabanı ve teşkilatlarda bilinen bir konuşulan bir konu. Bu bağlamda kısa bir sürede kendisini kabul ettirmesine rağmen arkasında bir lobi oluşturamayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin başkan adayı olarak gösterilmeyecek görünüyor.

HALKTA KARŞILIĞI OLUŞMASINA RAĞMEN YUKARI SESİNİ DUYURAMADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gönül Belediyeciliği” projesine uygun bir profil olarak öne çıkan ve kısa sürelik Büyükşehir Belediye Başkanlığı sürecinde tüm il ve ilçeler kapsamında STK’lar, parti tabanı ve vatandaş ile iyi diyaloglar kuran ve AK Parti belediyeciliğinin parti tabanına ve vatandaşa yansımalarında sorunlar görülen eski Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz sonrasında eksiği hızlı bir şekilde kapatan ve ilişkileri güçlendiren Zihni Şahin sesini ve icraatlarını AK Parti Genel Merkezine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştıramadı.

MUSTAFA DEMİR ADAY ADAYI BAŞVURUSU YAPMAMIŞTI

Eski bakan Mustafa Demir’in kulislere ilk düşmesi ardından “Aday adayı bile olmadı!” söylemleri dillendirilse de lobi çalışmaları ile isminin AK Parti Genel Merkezine bakanlığı döneminde ilişkide olduğu İstanbul’da ki iş dünyası üzerinden Genel Merkez bağlamında çalışmalar yapılıyor.

YUSUF ZİYA YILMAZ, ZİHNİ ŞAHİN’İN ALEYHİNDE ÇALIŞTI

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığından milletvekili olmak için istifa eden Yusuf Ziya Yılmaz, Zihni Şahin’in göreve gelmesi sonrası Samsun Büyükşehir Belediyesinde paralel bir başkanlık oluşturma ve gölge başkanlık yapma derdine düştü. Yusuf Ziya Yılmaz gerek ekibi gerek ize devam eden takip ettiği iş ve işlemler üzerindeki etkinliğini devam ettirmek istemesine rağmen Zihni Şahin bu duruma izin vermemişti.

YUSUF ZİYA YILMAZ’IN İSTEDİĞİ OLUYOR

Milletvekili olması sonrasında Yusuf Ziya Yılmaz - Zihni Şahin arasındaki iletişim kopukluğu her ne kadar Yusuf Ziya Yılmaz’ın gölge başkan olma arzularından kaynaklansa da Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz Zihni Şahin’in başkan olarak devam etmesini istemedi ve aleyhinde çalışma ve lobi faaliyetlerinde bulundu.

HABER MEDYA GRUBU ÜZERİNDEN ALGI OLUŞTURULDU

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin’in oluşturamadığı lobi gücü yerelde yayın organı olan Haber Medya Grubu gazetesi, TV ve İnternet Haber siteleri üzerinden üst üste yoğun bir şekilde verildi. Yaptığı haberler ile şu saatlerde AK Parti Genel Merkezinde olan Samsun Milletvekilleri, İl ve İlçe Başkanları üzerinde son dakika algı operasyonu yaparak eski bakan Mustafa Demir etrafında birleşmeleri planlandı.

MUSTAFA DEMİR GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİ BAŞARABİLİR Mİ?

Eski bakan Mustafa Demir isminin Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçmesinin ardından Mustafa Demir’in vekilliği ve bakanlığı döneminde vatandaş ve parti tabanı ile olan ilişkileri sorgulanır oldu. Mustafa Demir’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gönül Belediyeciliği” projesine uygun bir profil olmadığını düşünenler ise Samsun Büyükşehir Adayının netleşmesi konusunu endişe ile bekliyor.

 

adminadmin