Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 23-02-2018 09:48   Güncelleme : 23-02-2018 09:48

Masonlara ne zaman dokunulacak!

Masonlara ne zaman dokunulacak!

Bir okurumuzdan yorum geldi.

Haklı olarak neden FETÖ ile mücadele kadar Masonlarla mücadele yapılmıyor diye soruyor.

Aralarında müthiş biçimsel benzerlikler olan bu iki zıt kutup, yeri geldi Masonlar cemaati kullandı, yeri geldi cemaat masonları kullanmaya çalıştı.

İttifaklar yaptılar. Sinerji oluşturdular, ortak işler yaptılar. Birbirlerinin önlerini açtılar. Bazen de birbirleriyle evlendiler.

Ortak hedeflere yönelik olarak güç kutupları birbirlerini kontrol edebilmek için çok fazla uzakta durmayacak ancak çokta yakına gelmeyecek şekilde denge pozisyonu alırlar.

Örneğin dönemim iktidarının siyasi eğilimine ve konektörüne uygun, YÖK başkanı mason olacaksa şu kadar rektörde cemaatçi ya da şu şu eğilimli olsun türünden paslaşmalar ve kontenjan paylaşımları (tam tersi de mümkün) önceden yapılır.

Ve her kesimin adayı isimlerini yazdırırlar ve gereken yerlere ilgili kişiler tarafından bildirilir...

Dolayısıyla yapılan seçim falan hikâyeden ibaret kalır. Rektörlük seçimleri öncesinde bu grupların birbirine destek verdiğine dair örneklerde sıklıkla yaşanmıştır.

15 TEMMUZ 2016 tarihinden sonra atanan bazı rektörler ve başdanışmanlar hakkında, üniversite içinde ve kamuoyunda tepkiler var.

Bu kişilerin kim olduğu biliniyor.

Cumhurbaşkanımız YÖK'ü yeniden yapılandırırken, tüm rektörler genel havuza alınmalı ve sonrasında tekrardan atamaları yapılırken bu şaibeli rektörleri çaktırmadan görevden uzaklaştırmalı yerlerine yenileri atamalı ya da istifa ettirilmelidir.

Sağlam’lara, Çetinkaya’lara, Atar’lara ve şu anda kodeste olan bilumum içten pazarlıklı ve sinsi MASON – FETÖ koalisyonu eski rektör şürekâsı örneklerinden ders çıkarmalıyız...

Vakit geç olmadan.

Ve en öncede; Yarı canavar Başdanışmanlara çok dikkat etmeliyiz. Çünkü onlar zindanda değil. Çok yakınımızda. Belki de geleceğin müstakbel, "Yeni YÖK" başkanları olacak.

Başyazı

adminadmin