Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-09-2017 16:07   Güncelleme : 22-09-2017 16:07

Meral Akşener’in Parti çalışmaları Samsun’da Nasıl Gidiyor!

MHP’den ayrılarak yeni bir parti kurma çabasında olan Meral Akşener’in Samsun yapılanması hakkında Ömer Süslü AkasyamHaber’e Açıklamada bulundu.

Meral Akşener’in Parti çalışmaları Samsun’da Nasıl Gidiyor!

Meral Akşener’in yeni kuracağı parti çalışmasının yoğun bir şekilde 15 Ekime yetişmesi için tüzük çalışmalarının yapıldığını açıklayan Ömer Süslü, “ Yeni partinin isim ve logo çalışmaları profesyonel bir ekip halinde devam etmekte, 15 Ekim’de tüzük çalışması ile beraber hepsinin iç işleri bakanlığına onayı için sunulmasını bekliyoruz.  Onay alındıktan sonra illerde ki teşkilatlandırmalar söz konusu olacak.  Bizlerde sabırsızlıkla Partimizin kurulup kurucu il başkanları atandığında şayet bize de bu görev verilirse bizde Samsun ve ilçelerimiz adına teşkilatlandırmalara başlayacağız. Bununla ilgili zaten zamanımızı hızlı değerlendirip bir taraftan da çalışmalarımız devam ediyor. Bize bu görev verildiği an ertesi gün tabelamızı takacak durumdayız” şeklinde partinin kurulum aşamasını açıkladı.

ÖMER SÜSLÜ İL BAŞKANI OLACAK MI?

Samsun için yeni kurulacak olan partinin il başkanlığına Ömer Süslü adının yer alıp almayacağı sorusuna, “ Bu iktidar alternatifi bir parti olacağı için özellikle de Samsun gibi bir ilin kurucu il başkanlığına elbette farklı isimlerde yer almak isteyecektir. Ben bu parti için yaptığım emekleri elbette büyüklerimiz farkındadır.  Çok fazla bu alanda ismimin olmasını istiyorum elbette ki lakin beni tanıyanlar bilir benden daha iyi yapacağına inandığım birisi olursa bu görevi seve seve ona veririm. Yeni partimizi Türk Milletinin geleceği olarak görüyoruz ve onların talebiyle kurma yoluna giriştik. Benden daha iyi yapacak olan arkadaşımızın yanında görevde alırım hiç sorun yok. Bu partinin sokak temsilcisi olmaya çaycısı bile olmaya razıyım” şeklinde konuştu.

İLÇE TEŞKİLATLARINDA KİMLERİN ADI GEÇİYOR

İlçe teşkilatlandırmalarında birçok ismin geçmekte diyen Süslü, “ Kendimi bu konuda Şenol Güneş gibi hissediyorum. Onun da dediği gibi ‘Öyle bir kadro var ki 11 çıkartmak çok zor olacak’ yani gönül kırmadan incitmeden isimleri belirlemek zor olacak. MHP’de iken bu böyle değildi, rica minnet kişilere görev vermeye çalışıyorduk. Şimdi de talep eden insanlar çok fazla ve hepsi de birbirinden kültürlü ve iyi kişiler. Bunların içerisinden birisini görevlendirdiğimizde diğer arkadaşlarımızı da küstürmememiz lazım. Buna nazaran tatlı bir sıkıntımız var şeklinde ifade etti.

MECLİSTE İSTİFALAR SÜRECEK

TBMM’nde yeni parti için 20 kişilik bir gruba ihtiyaç var diyen Ömer Süslü, “Bu sayıyı çok rahat sağlayabilecek durumdayız. Neden bir siyasi parti kurma çabasındasınız diye soranlar var. Bir korku imparatorluğu var, buna karşın dik durmak ve bunu yıkmak gerekiyor. Milletvekillerinin yargılanması için adrese teslim mahkemeler tayin ediliyor. Burada olası bir parti değişimi hakkında kısaca tehdit ediliyor anladığımız kadarıyla. Açıkçası ‘bizi bırakır giderseniz sizi şu mahkemede yargılarız’ manasına geliyor.  İnsanlar bunun karşısında korkuyorlar ama son dönemde buna karşı artık ne olacaksa olsun yeter artık demeye kadar da gelmiş durumdalar.  Meral Akşener’inde söylediği gibi, ‘Korku dağını aştık bu saatten sonra önümüze kim çıksa fark etmez’  ifadesinde bulunmuştu. Bizde aynı fikirdeyiz” diye açıkladı.

AKŞENER 29 EKİM’DE SAMSUN’DA OLMAYACAK

29 Ekim’de Samsun’da yapılacağı açıklanan toplantının erken yapılmış bir açıklama olduğunu dile getiren Süslü, “ Meral Akşener 29 Ekim’de Samsun’da olmayı tabi ki çok istiyor. 29 Ekim resmi tatil ve o gün çeşitli organizasyonların olmasından dolayı güvenlik zafiyeti söz konusu olacaktır. Partinin Lansman toplantısı Başkent Ankara’da olacak. Cumhuriyet Bayramını Parti çalışmalarına alet etti dedirtmek istemiyoruz. Bu yüzden 29 Ekim de Samsun’da olması söz edilen bu toplantının ileri ki tarihlerde düzenlenecek olan ilk miting gösterimi ile başlaması beklenmekte. Bunun ardından yapılması beklenen iki haftalık seri toplantılar ise Güneydoğu ve Doğu Anadolu’ya olacak. Karış karış bu topraklar gezilecek” şeklinde ifade etti.

PARTİ ADI SAKLI TUTULUYOR

Parti adı söyleyemiyoruz diyen Süslü, “ Açıkladığımız isimler hemen başkaları tarafından uyduruk tüzükler eşliğinde kuruluyor. Bunun en basit örneği Koray Aydın’ın bahsettiği Merkez Demokrat parti şuan başkaları tarafından kuruldu bile. Bu yüzden isim gizli tutuluyor 15 Ekim’de dilekçemizi teslim ettiğimizde herkes partimizin adını o gün öğrenmiş olacak” diye kaydetti.

MHP’DE İSTİFA YAĞMURU

Samsun’da Milliyetçi Hareket Partisi’nden ciddi bir yeni partiye geçiş söz konusu olduğunu açıklayan Süslü, “ Biz bu istifaları bir şova döndürmek istemediğimiz için dillendirmedik. MHP’nin yöneticileri bizim kardeşlerimiz arkadaşlarımız. Zaman zaman karşı karşıya geldiğimiz olabilir. 20 yıldır birlikte emek verdik ama artık farklı Siyasi Partilerde görev yapacağız.  Birbirimizi kırmaya incitmeye gerek yok, sonuçta birbirimizin acı tatlı gününde beraber olacağız, yüz yüze bakacağız. MHP’de ki istifalardan bahsederek sanki MHP’nin içi boşaltılıyormuş izlenimi vermek istemiyorum” şeklinde konuştu.

HERKESE KAPIMIZ AÇIK

Biz merkezde bir parti kuruyoruz diyen Ömer Süslü, “ Türk bayrağından rahatsız olmayan, Ben Türk’üm sözünden rahatsız olmayan,  Cumhuriyet’in temel değerlerine bağlı herkesi bu yola kabul ediyoruz. Geride kalmış bir siyaset var bu siyaseti açmak inşallah bizlere nasip olacak. FETÖ’cü, Sabıkalı, hırsız, uğursuz olmadığı sürece herkese kapımız açık.  Parti’nin kurulduğu andan itibaren partilerin birçoğundan çok ciddi istifalar olup bizlerle yol almak isteyeceklerdir bunu biliyoruz. Siyasetin içinden birçok kişi arayarak ‘bizim meral hanıma bir oy borcumuz var’ diyebiliyor. Türk bayrağı dalgalandığında tüyleri diken diken damarlarında heyecan dolan insanlarla beraber birlikte yol yürüyeceğiz.  Bunu herkes bildin ki biz MHP’nin şubesini kurmuyoruz, kopyasını çıkartmıyoruz. Her görüşten insanın birlikte yol alacağı bir partiyi kuruyoruz”  ifadelerine yer verdi.

İÇİMİZE KRİPTO GİRMEYE ÇALIŞIYOR

15 Temmuz’un ardından Meral Akşener hakkında iftiracı yaklaşımların ardından mutlak bu Partinin varlığını istemeyen kesimler olacaktır diyen Süslü, “ Her an farklı sabotajlar yaşamamız mümkün.  Kripto olarak aramıza girmek isteyen bizi kötülemek için fırsat kollayanlar olacak. Bu bir tek yerel de değil kurucular arasına da sokulmaya çalışılacak böyle bir hamle bekliyoruz. Başımızda ki isim İç İşleri bakanlığı yapmış TBMM’sini de çok iyi tanıyan bilen birisi. Bu tür olayları engellemek için belirli süzgeçlerimiz var. Bunu yerelde bizlerde ince eleyip sık dokumaya özen göstereceğiz” şeklinde açıkladı.

Röportaj: Gül Su GÜNDÜZ

adminadmin