Analiz
Giriş Tarihi : 08-05-2018 10:32   Güncelleme : 08-05-2018 11:51

MHP mi Kürtlere Yakın HDP mi?

MHP mi Kürtlere Yakın HDP mi?

Kürtler Müslüman’dır, İSLAM dinine bağlıdır. Kürtler için dünyanın en dindar halkı demek kesinlikle bir abartı değil. İnanç açısından bakıldığında, Kürtler MHP’ye yakın, HDP (PKK)’ye uzaktır.

Kürtler için önemli olan İSLAM’dır. İslam, HDP (PKK)’de neredeyse hiç yok, MHP’de ise fazlasıyla var.

“Kürtler MHP’ye oy vermez” iddiaları son günlerde gündemde. Geçmiş dönem seçimlerinde MHP’den çok sayıda Kürt, milletvekili olarak seçilmiştir. 16 Nisan referandum sonuçları, Kürtlerin, MHP’li ittifaka oy verdiğini açık bir şekilde göstermiştir. Ne Kürtler MHP’den korkmaktadır, ne MHP Kürtlerden korkmaktadır. Kardeşlerin birbirlerinden korkması için hiçbir sebep de yoktur. MHP tabanı ile Kürtler birbirlerinin düşmanı değil, birbirlerinin dostu ve kardeşidir. Kürt halkı; MHP'li Cumhur (Türk-Kürt) İttifakına destek verecek mi? Muhafazakar MHP mi Kürtlerin (İSLAM) inancına yakın yoksa Komünist PKK mı? ABDullah Öcalan, Cemil Bayık mı Kürtlerle aynı camide ve aynı inançta, yoksa MHP’li bir ülkücü mü? PKK mı İSLAM dinine yakın, MHP ve ülkücüler mi?

Kürtler ve MHP tarihi bir fırsat yakalamıştır. Cumhur İttifakı, hem Kürtler hem MHP için büyük bir fırsat. Kürtler MHP'ye oy verir mi? Diyenler: Ne Kürtler MHP düşmandır, ne MHP Kürtlerin düşmanıdır. Kürtlerin büyük çoğunluğu Cumhur İttifakı'na, Anadolu ittifakına oy verecektir.

Milli muhafazakar ittifak ile laik seküler - ulusalcı ittifak yarışacak.

24 Haziran seçimlerinde;

1. Milli muhafazakar İttifak (AK Parti, Kürtler, HÜDA-PAR, MHP, BBP)

2. Laik-seküler-ulusalcı ittifak (CHP, İYİ Parti, SP, DP) ile

3. Laik Kürtçü İttifak (PKK/HDP) yarışacak.

Kürtler; AK Parti, CHP ve PKK arasında bir tercih yapacak.

CHP’nin Kürtlere maliyeti; tek parti dönemi uygulamaları yeterlidir.

PKK’nın Kürtlere maliyeti; binlerce Kürt çocuğu boşu boşuna öldü. Binlercesi mağaralarda ve zindanlarda çürüyor. PKK, Kürtlerin başına gelen tarihin en büyük felaketidir. PKK, çözüm süreci gibi altın bir fırsatı heba ederek, binlerce insanın ölümüne sebep olmuştur. Ayrıca HDP, PKK silahının oluşturduğu fiili bir durumdur ve Kürtlerin değil, PKK’nın partisidir. Selahattin Demirtaş da Kürtlerin değil, Cemil Bayık’ın adayıdır.

Anadolu (Cumhur) İttifakı; Kürtleri kardeş olarak gören, Kürtleri kendinden bir parça olarak gören taraftır. Kısacası, MHP’nin Kürtlerle hiçbir sorunu yoktur ve olmamalıdır. PKK (HDP), Kürtlerden, tarihinin en büyük dersini alacaktır. Kürtlerin büyük bir çoğunluğu, Anadolu/Cumhur İttifakı’na oy vererek, PKK’ya büyük bir ders verecektir.

***

AK Parti Kocaeli milletvekili aday adayı, Muhammet Nurullah Uzun: “Kaçmanın değil, sorumluluk almanın zamandır” diyor.

24 Haziran seçimlerine giderken, AK Parti özellikle bu dönem daha çok aday adayları ile karşılaşıyor. Gayrete gelen çok sayıda yeni isim var. Bunlar özellikle Erdoğan’ın yalnız bırakıldığını düşünenler. Bunlardan biri de AK Parti Kocaeli milletvekili aday adayı, Muhammet Nurullah Uzun. Muhammet Bey, Erdoğan’ı yalnız bırakmamak için sorumluluk almak isteyen bir aday. Sözü kendisine bırakıyoruz. “Bendeniz, Muhammet Nurullah Uzun, neden milletvekili adayıyım? Erdoğan liderliğinde, lider ve adil bir Türkiye için adayım. Türkiye, Erdoğan’ın şahsında, dört bir yandan kuşatılmış durumda. Bir beka sorunu ile karşı karşıyayız. Ülkemiz ciddi tehditlerle karşı karşıyadır. Kaçmanın zamanı değil, sorumluluk almanın zamanıdır. Böyle bir süreçte hiç kimse Erdoğan’ı bırakıp kaçamaz. Erdoğan’ı yalnız bırakmamak için adayım. Erdoğan’a yoldaş olmak için adayım. Mazlumun yanında zalimin karşısında olan Erdoğan’ın yanında olmak için adayım. Erdoğan’ın ilkeleri benim ilkelerim, hedefleri benim hedeflerimdir. Ülkemizin geleceği için adayım. Cumhur İttifakı’nın en büyük vaadi adalettir. Adalet ise, Allah'ın emridir. Adalet için adayım. İslam dünyasının geleceği için, insanlığın geleceği için, Lider Türkiye hedefiyle adayım. Cumhur ittifakı, yerli ve milli olduğu için adayım. Dünyanın 5’ten büyük olduğuna katkı yapmak için adayım. Haksızlıklara, zalimliklere, adaletsizliklere,… ONE MİNUTE demek için adayım. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile Türkiye’de, ADİL bir sistem kurulacaktır. Erdoğan da ADİL bir Hükümdar olarak, Türkiye’yi dünya liderliğine taşıyacağına inanıyorum. Seçimlerin hayırlı olmasını, Cenabı ALLAH’tan diliyorum” diyor Muhammet Bey. Biz de Muhammet Nurullah UZUN beye, başarılar diliyoruz.

***

Not: Devlet Bahçeli, Bediüzzaman ve Kürtçe açılımı yapabilir mi? Bediüzzaman Said-i Nursi şunu söyler: “Türkler, bizim (Kürtlerin) aklımız... Biz de onların kuvveti... Mecmuumuz bir iyi insan oluruz. Hodserâne (inatçılık) yapmayacağız. Bu azmimizle başka unsurlara ders-i ibret vereceğiz. İyi evlad böyle olur.”

Galip İlhaner / milat

adminadmin