Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-12-2018 09:45   Güncelleme : 19-12-2018 09:45

MHP Samsun’da Aday Çıkarmayacak, Ak Parti’yi Destekleyecek!

MHP Samsun’da Aday Çıkarmayacak, Ak Parti’yi Destekleyecek!

2019 Mart yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi MHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı çıkarmayacağı, AK Parti’nin adayı Mustafa Demir’i destekleyeceği öğrenildi.

AK Parti ile MHP arasında yerel seçimlere ilişkin sürdürülen ittifak görüşmelerinde, CHP ve İYİ Parti'nin bazı illerde 'ortak adayla çıkma' kararına karşılık bazı iller yeniden masaya yatırıldı.

MHP, 6 İL İSTEDİ

AK Parti'nin, Adana, Mersin, Manisa'nın yanında Osmaniye'de de aday çıkarmayacağı MHP'yi destekleyeceği belirtildi. Ancak, MHP'nin Iğdır ve Kars'ı da istediği ileri sürüldü. MHP, son yerel seçimlerde Kars Belediye Başkanlığını almıştı. AK Parti ise daha önce Iğdır ve Kars belediye başkan adaylarını açıklamıştı.

SAMSUN’DA AK PARTİ DESTEKLENECEK

AK Parti ve MHP kurmaylarının, karşılıklı olarak bazı illeri yeniden masaya yatırdığı görüşme sonucunda, GercekTaraf.com haber sitesinin edindiği bilgilere göre, MHP Samsun’da aday çıkarmayarak AK Parti’nin Samsun Büyükşehir Adayı Mustafa Demir’i destekleyeceği öğrenildi.

CHP VE İYİ PARTİ’DEN TEK ADAY

Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti’nin millet ittifakında ise Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak Hayati Tekin üzerinde anlaşma sağlandığı öğrenildi. Geçen dönem CHP Samsun Milletvekili olan Hayati Tekin’in, İyi Parti’den aday gösterileceği, CHP’nin destekleyeceği biliniyor.

Kaynak: GercekTaraf.com

adminadmin