Ekonomi
Giriş Tarihi : 09-12-2016 15:22   Güncelleme : 09-12-2016 15:22

Mustafa Koca, Yeni Paket Güveni Arttıracak Ve Piyasayı Rahatlatacaktır

​Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamış olduğu EKK’da alınan kararlara ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu. Yeni kararlarda hükümetin yatırımcıyı desteklemesinin ön plana çıktığını gördüklerini belirten Koca, bunun son derece yerinde ve önemli bir karar olduğunu söyledi.

Mustafa Koca, Yeni Paket Güveni Arttıracak Ve Piyasayı Rahatlatacaktır

Açıklama şu şekilde;

“Hükümetin yeni kararının yatırımcıyı desteklemek şeklinde ön plana çıkması son derece doğru bir karardır. Zira yatırımcı uzun zamandır ciddi sıkıntı içinde işlerini yürütmek zorunda kalmaktadır. Yüksek düzeyli bir rekabet sıkıntısı, kayıt dışılıkla mücadele ve çevresel şartların giderek olumsuz hale dönmesi yatırımcı için oldukça zor zamanların yaşamasına sebep oldu. Ayrıca son dönemlerde devreye giren bir kısım mevzuatların ve alışılmış bazı yargı usullerinin de işvereni yorduğu bir gerçektir.

Görüldüğü gibi yatırımcı vaz geçerse her şey duruyor. Cazibesini yitirirse, istihdam olmuyor, ithalat patlıyor ve ülke sanayiden uzaklaşıyor. Onun yerine ikame edilecek başka bir kalkınma düzeni olmuyor. Meselenin bu tarafı son derece önemlidir. Bu konuya daha fazla eğilmeyi dahi hak edecek kadar önemli bir yöndür.

Firmaların nakit ihtiyaçlarının karşılanmasında kolaylıklar, kefalet sisteminin fonla karşılanması, faydalı olacaktır.    

Kurumlar vergisi ve yatırımları teşvik oranlarının gözden geçirilmesi doğru kararlardır.

Sosyal politikalar adına firmalara yeni yüklerin getirilmesi, işveren için iş yürütme konusunda ciddi caydırıcılık oluşturdu. Meselenin bu tarafının görülmesi önemli.

Diğer alanlarla ilgili olarak, istihdamın desteklenmesi için getirilen teşviklere zorunlu olarak ihtiyacımız vardı. Hayırlı olur inşallah.

KOCA: “Yeni paket güveni artıracak ve piyasayı rahatlatacaktır.”

“Prim ödemelerinin ötelenmesi, asgari ücret desteğinden yararlanılması, 'esas prim ödeme gün sayısına karşı gelecek şekilde 2017 Ocak, Şubat, Mart, üç aylık primlerini 2017'nin Ekim, Kasım, Aralık ayına ötelenmesi işe yarar.

Yurt içinden sağlanacak Türk malı ve hizmetlere sıfır faiz uygulaması gibi yaklaşımlar da geç kalmış uygulamalar. Ayrıca tüm bu destekler için yeniden kaynak oluşturmak anlamında vergilere müracaat edilmesinin düşünülmemesi güven artırıcı olacaktır.

Yeni paket güveni arttıracak ve piyasayı rahatlatacaktır. Yeni paketin hayırlı olmasını diliyoruz. En kısa zamanda devreye alınmasını ve piyasaların rahatlatılmasını bekliyoruz.” 

adminadmin