Genel
Giriş Tarihi : 24-07-2019 09:52   Güncelleme : 24-07-2019 10:52

NATO’suz Türkiye!

İslam coğrafyasındaki tüm emperyalist işgallerde başrolü oynayan NATO, 67 yıldır Türkiye’nin sırtında vebal, ayağında pranga olarak duruyor. Türkiye, NATO bağımlılığından kurtulmalı…

NATO’suz Türkiye!

Türkiye’nin 1952’den bu yana NATO’da beraber görev yaptığı ABD ve AB ülkeleri tarafından her fırsatta arkadan hançerlenmesi NATO’yu yeniden tartışmaya açtı. En önemli üsleri topraklarımızda bulunan, yetkililerin “koşulsuz destek verdik” açıklamalarına muhatap olan NATO, ne PKK ile mücadelede, ne sınırımızdaki tehditleri başımızdan savmada, ne gasp edilen F-35’lerimiz mevzusunda ne de Kıbrıs Barış Harekâtı’nda Ankara’nın yanında oldu.

NATO, Türkiye’nin 67 yıldır koşulsuz desteğine koşulsuz köstek olmaya daha ne kadar devam edecek!

TÜRKİYE TÜM MİSYONLARDA BAŞROLDE

* Türkiye, NATO’nun harekâtlarına kapsamlı destek sağlayan ilk 5 ülke arasında.

* Türkiye, NATO’ya 1.100 personelle katkı sağlıyor.

* Türkiye, 90 milyon Euro ile NATO bütçelerine en fazla katkı sağlayan 8’inci ülke.

* Türkiye’nin, NATO’nun Irak misyonunda da önemli rolü bulunuyor.

* NATO’nun Kara Komutanlığı (LANDCOM) Karargâhı İzmir’de bulunuyor.

* NATO’nun Balistik Füze Savunması mimarisi kapsamındaki radar da Kürecik/Malatya’da konuşlu.

* NATO’ya bağlı AWACS uçakları Konya Hava Üssü’nü kullanıyor. Türkiye bu uçaklara havada yakıt ikmali desteği veriyor.

* Varşova Paktı’na karşı kurulan NATO uzun süre Türkiye’yi Sovyet tehdidine karşı ileri karakol olarak kullandı. “Soğuk Savaş” sonrasıysa İslam dünyasına da Türkiye’den aynı görevleri bekledi.

Bağımsızlığımızı tehdit ediyor

Türkiye’nin 67 yıldır koşulsuz askeri, maddi ve stratejik desteğine rağmen NATO kuruluş tarihinden bu yana Türkiye’ye hiçbir desteği bulunmuyor.

* NATO, Kıbrıs Harekatı’nda Türkiye’nin açıktan karşısında yer aldı.

* NATO, Türkiye’deki askeri darbelerde hep başrol oynadı. En son  15 Temmuz FETÖ darbe girişimine NATO’nun desteği günlerce tartışıldı.

* NATO, S-400 alımında da Türkiye’nin karşısında durarak endişelerini dile getiren açıklama yaptı.

* NATO, Türkiye’nin parasını verip ortak olduğu F-35 savaş uçağı projesinde ABD tarafından devre dışı bırakılmasına da sessiz kaldı.

* NATO Libya iç savaşında aktif rol oynarken,  ABD’nin başını çektiği Afganistan ve Irak’ın işgalleri sonrası önemli misyon üstlendi.

* NATO aynı zamanda Siyonist İsrail’in arka plandaki en büyük moral gücü

Türkiye, 67 yıldır üyesi olduğu NATO’ya bugüne en çok katkı sunan ülke ancak NATO şimdiye kadar Türkiye’nin hiçbir derdine derman olmuş değil. Üstüne üstlük NATO, İslam coğrafyasına da kan kusturdu; Afganistan, Irak ve Libya’nın parçalanmasında başrolü oynadı. NATO misyon ve harekatlarına kapsamlı katkılar veren ilk 5 ülke arasında yer alan Türkiye, NATO Kara Komutanlığı karargahına ev sahipliği yapmasının yanı sıra Afganistan, Kosova ve Irak gibi ülkelerdeki NATO misyonlarında bulunuyor ve birçok NATO faaliyetinde yer alıyor. Kuzey Atlantik Anlaşması Örgütü, yani en çok bilinen adıyla NATO, 1949 yılında ABD’nin başını çektiği 12 kurucu üye tarafından hayata geçirildi. Şu anda 29 üyeden oluşan örgüte Türkiye 1952’de katıldı. Türkiye, NATO’daki 67 yılı aşan üyeliği boyunca örgüte en fazla katkı yapan müttefikler arasında yer aldı. NATO’nun askeri ve sivil yeteneklerinin desteklenmesi amacıyla yürütülen birçok misyonda ve faaliyette yer alan Türkiye, NATO’nun tüm operasyonlarına destek verdi.

TÜRKİYE TÜM MİSYONLARDA BAŞROLDE

Türkiye, NATO misyon ve harekatlarına sürdürülebilir mahiyette ve kapsamlı destek sağlayan ilk 5 müttefik arasında yer alıyor. Örgüte bin 100 personelle katkı yapan Türkiye, yaklaşık 90 milyon avro ile NATO bütçelerine en fazla katkı sağlayan ilk 8 müttefik arasında bulunuyor. Türkiye, Afganistan’da Kararlı Destek Misyonu kapsamında Kabil’de “Çerçeve Ülke” rolünü yerine getiriyor. Afganistan’daki diğer çerçeve ülkeler Almanya, ABD ve İtalya’dan oluşuyor. Türkiye ayrıca Hamid Karzai Uluslararası Havaalanının güvenlik ve işletme sorumluluğunu 2019 sonuna kadar üstlenmiş durumda. NATO kapsamında Türkiye’nin Afganistan’da yaklaşık 570 personeli görev yapıyor. Türkiye’nin, NATO’nun Irak misyonunda da önemli rolü bulunuyor. NATO’nun Akdeniz’deki Deniz Muhafızı Harekatı’na daimi surette katkı sunan Türkiye, Ege Denizi’nde düzensiz göçün önlenmesine yönelik uluslararası gayretlere keşif ve denetim desteği sağlamak amacıyla icra edilen NATO faaliyetine de bir gemiyle katılıyor.

EN ÖNEMLİ KARARGÂHLARI TÜRKİYE’DE

NATO’nun önemli karargâhları ile tesislerine ev sahipliği yapan Türkiye, birçok kabiliyetiyle de örgüte katkı sunuyor. NATO Kara Komutanlığı (LANDCOM) Karargâhına İzmir’de ev sahipliği yapan Türkiye, NATO Balistik Füze Savunması mimarisi kapsamındaki radar da Kürecik/Malatya’da konuşlu bulunuyor. NATO’ya bağlı AWACS uçakları Konya Hava Üssü’nü kullanabilirken Türkiye, İttifak’ın Doğu Avrupa ülkelerine yönelik icra ettiği güvence tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen NATO AWACS uçaklarına da havada yakıt ikmali desteği veriliyor. Türkiye, milli AWACS uçaklarıyla da NATO’ya destek sağlıyor.

NATO SIRTIMIZDA KAMBUR

Türkiye’nin 67 yıldır koşulsuz askeri, maddi ve stratejik desteğine rağmen NATO kuruluş tarihinden bu yana Türkiye’ye hiçbir katkısı ve desteği bulunmuyor. NATO, Kıbrıs Harekâtı’nda Türkiye’yi açıktan tehdit ederken, yılarca PKK terör örgütüne de el altından silah yardımı yaptı. NATO’nun çatı devleti ABD ise Suriye sınır hattındaki terör unsurlarına desteğini hâlâ sürdürüyor. NATO son olarak S-400 meselesinde de Türkiye’nin karşısında yer alıp füze sistemi ile ilgili endişelerini dile getirdi.

İSLAM COĞRAFYASINA KAN KUSTURDU

NATO başta Afganistan olmak üzere İslam coğrafyasına kan kusturdu. Özellikle 1991 yılında SSCB’nin dağılmasıyla kendine ‘Müslümanları’ düşman seçen NATO, Afganistan’dan sonra Irak’ın işgalinde rol aldı. Irak’ın parçalanmasının zeminini Çekiç Güç ile oluşturan NATO, daha sonra Libya’da da operasyonlarda başrolü oynadı. NATO’nun kirli tarihi sadece bununla da sınırlı kalmadı. 90’lı yılların ortasında Bosna Hersek’te yaşanan soykırıma sessiz kalan hatta Müslümanların öldürülmesine göz yuman NATO hem içerdeki hem de bölgedeki üsleriyle artık Türkiye’nin geleceğini tehdit eder konuma geldi.

Milli Gazete

adminadmin