Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 29-12-2016 08:53   Güncelleme : 29-12-2016 08:53

Noel Baba’nın Avukatları

Noel Baba pencereye çıkmış Müslüman halkı selamlıyor.

Noel Baba’nın Avukatları

Samsun’da bir özel okul (ismini veremeyelim) yaklaşmakta olan yılbaşı münasebetiyle kocaman bir Noel Baba kuklasını alıp okulun penceresine parmaklıkların dışına yerleştirmiş.

Noel Baba okulun penceresinden geleni geçeni selamlar gibi duruyor.

Anasınıfı, ilkokul, ortaokul, lise ve yabancı dil sınıfları olan bir okul bu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın denetlemesine tabi olan bu okula hiç kimse, ne İl Milli Eğitim Müdürü, ne de İlçe Milli Eğitim Müdürü “Sen ne yapıyorsun nedir bu Noel Baba maskaralığı?” dememiş.

Üstelik şehit üstüne şehit verdiğimiz, sağlı sollu saldırılarla hem maddi hem de manevi olarak zor günlerden geçtiğimiz böyle bir dönemde.

Çocuklarımızı emanet ettiğimiz okullarımızda, bir Noel Baba saçmalığı almış yürümüş.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir ‘Değerler Eğitimi Yönergesi’ var.

Her milli eğitim il müdürlüğü, Değerler Eğitimi Yönergesini kendi iline göre düzenleyerek uygulamaya koyuyor.

Yönerge burada ‘Samsun'da Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi’ olarak hazırlanmış.

Projeyi dönemin İl Milli Eğitim Müdürü şöyle tanıtıyor;

"Hedefimiz çocuklarımızın bizi biz yapan değerlere ve milli kimliğimize bağlı olarak yetişmeleri, bu değerleri benimseyerek davranışa dönüştürmeleri”

Böyle bir projeyi hayata geçiren Samsun il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri, okullarında Noel Baba’nın pencereden Müslüman halkı selamlamasına nasıl müsaade ediyor.

Maarif Vakfı’nın kuruluşunun hemen ardından Samsun’da ‘Samsun Maarif Hareketi’ Projesini başlatarak, ‘Bir Şehir Değişir, Türkiye Değişir’ sloganıyla faaliyetlerini başlatan Samsun Milli Eğitim Müdürü’nün projesinin açılışında yaptığı, “Ekonomi, savunma ve şehirleşme yanında eğitimde, kültürde,  bilimde ve teknolojide yapacağımız her hamle bu zor ama bereketli coğrafyada bizi bir daha diriltecektir.

Eşsiz coğrafi konumu, kadim geleneği ve insan potansiyeli bakımından her anlamda büyük devletlerin iştahını kabartan bu vatanda her an dikkatli ve teyakkuz halinde olmamız gerekiyor” şeklindeki konuşmasını hatırlatıyor, şehir olarak daha Millici bir eğitim ve öğretim davası için de teyakkuz halinde olmasını bekliyoruz.

http://www.akasyam.com/samsun-ozel-karadeniz-yukselis-okullarinda-genclerimiz-kimlere-emanet-149058/  

Haberi geçen Pazar günü yayınlamamızın hemen ardından söz konusu okulun sosyal medya sayfalarında bir hareketlilik yaşandı.

Balkonlarından halkı selamlayan Noel Baba’yı savunmaya, adeta Noel Baba’nın avukatlığını yapmaya başladılar.

Akabinde de yaptıkları güzel işleri sıralamaya başladılar.

‘Güzel şeyler de yapıyoruz’ der gibiler.

Yani bu kötülüğün farkındalar…

Ne yapmışlar mesela, Kızılay’a kan bağışı…

Tebrik ediyoruz kendilerini…

Balkona Noel Baba, okulun salonlarına da çorap asarak çocuklarımızı Hıristiyan kültürüyle zehirleyen zihniyete, 17 Ağustos 1999 Depreminin ardından dönemin MHP’li Sağlık Bakanı’nın yurt dışından gelen kan bağışlarını kabul etmediğini hatırlatmak bir işe yarar mı?

Recep YAZGAN

 
adminadmin