Genel
Giriş Tarihi : 19-11-2019 13:46   Güncelleme : 19-11-2019 13:46

Oltan Köleoğlu Enerji Yatırım Koordinatörü Badem; Daha verimli ve daha çevreci projeler üretmeye devam edeceğiz!

Oltan Köleoğlu Enerji (OKE) Yatırım Koordinatörü Anıl Badem, bitkisel atıkların değerlendirilmesinin enerjide dışa bağımlılığı azaltmak anlamına geldiğini söyledi.

Oltan Köleoğlu Enerji Yatırım Koordinatörü Badem; Daha verimli ve daha çevreci projeler üretmeye devam edeceğiz!

12. Uluslararası Enerji Kongresi’nde konuşan Anıl Badem, hızlı bir artış gösteren nüfus ve sanayileşmenin enerji ihtiyacını da beraberinde getirdiğine dikkat çekerek, enerjinin çevresel kirliliğe yol açmadan sürdürülebilir olarak sağlanabilmesi için kullanılması gereken kaynakların başında ise biyokütlenin geldiğini belirtti. 

Biyokütlenin aynı zamanda çevreci bir enerji olduğunu ifade eden OKE Yatırım Koordinatörü Badem şunları söyledi:

“Biyokütle enerjisi fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltması, yeni iş imkanları sağlayarak kırsal kesimlerdeki sosyal ve ekonomik koşulları canlandırması yönü ile çevre dostu, yenilenebilir, sürdürülebilir, verimli ve güvenilir bir enerji kaynağı olarak kabul edilmektedir. Biz de bu nedenle Oltan Köleoğlu Enerji olarak biyokütleye büyük önem vermekteyiz. Bu hedef doğrultusunda daha verimli ve daha çevreci projeler üretmeye devam edeceğiz.”

Anıl Badem konuşmasını; “Biyokütlenin ülkenin enerji ihtiyacının giderilmesine katkı sağlamasının yanında, atıkların hem çevre temizliğine katkı sağlayacağını, hem de üreticinin bu atıklar üzerinden hatırı sayılır bir gelir elde edeceğini kaydeden Anıl Badem; “Mısır, fındık, ayçiçek, çeltik sapı, kavak kökleri gibi birçok ürünün atıkları biyokütle enerji santralinde temiz elektrik enerjisine dönüştürülecektir.  Tarlada anız yakımı ile verilen doğaya verilen zararın da önüne geçilecektir” diye tamamladı.

OKE tarafından Samsun’un Çarşamba ilçesinde kurulumuna başlanan biyokütle enerji santrali, bitkisel atıkların değerlendirilmesi ile yaklaşık 20 bin çiftçiye her yıl 100 milyon lira civarında gelir desteği sağlayacak.

adminadmin