Samsun Haber
Giriş Tarihi : 23-05-2018 15:02   Güncelleme : 23-05-2018 15:02

​OMÜ Genel Sekreteri Menderes Kabadayı Kendini siyasetin üzerine konuşlandırdı!

​OMÜ Genel Sekreteri Menderes Kabadayı Kendini siyasetin üzerine konuşlandırdı!

Samsun Üniversitesi Rektörlüğüne YÖK tarafından tedviren Sait Bilgiç’in atanmasının ardından OMÜ Genel Sekreteri Menderes Kabadayı haddini aşan bir açıklama yaptı.

Kabadayı açıklamasında, “Rektörümüz sayın Prof. Dr. Sait BİLGİÇ yeni kurulan Samsun Üniversitesinin rektörü olarak görevlendirilmiştir. Sayın cumhurbaşkanımızın rektörümüze layık gördükleri, Samsun üniversitesinin akademik ve idari yapılanmasının temellerini atacakları bu yeni görevlerinde muvaffakiyetler diliyorum” diyerek kendisini Samsun siyasetinin üstünde bir yere yerleştirdi.

Cumhurbaşkanı henüz Samsun Üniversitesi Rektörlüğü’ne atama yapmadan ‘akademik ve idari yapılanmasının temellerini atacakları’ şeklindeki ifadeleriyle şaşkınlık meydana getirdi.

Kabadayı’nın açıklamasını okuyanlar, “Cumhurbaşkanı daha atama yapmadan kimin yetkisini kullanma cesareti göstererek,  sanal alem üzerinde alenen tehditkâr bir üslup takınabiliyor” diye sordular.

CUMHURBAŞKANI DEĞİL YÖK

Öte yandan OMÜ’den basına servis edilen atama haber metininde atamanın YÖK tarafından yapıldığı belirtilmesine rağmen Kabadayı’nın, “cumhurbaşkanımızın rektörümüze layık gördükleri” şeklindeki ifade de eleştirildi. 

Kabadayı’nın bu açıklaması, “Tüm yeni kurulan üniversitelere mevcut rektörleri görevlendirdiler ancak bizden başka hiçbir sayfada paylaşmadı adamlar bu üniversitenin rektörlüğü de bizim diyor anlaşılan” yorumlarına yol açtı.

adminadmin