Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 22-08-2017 10:08   Güncelleme : 22-08-2017 10:08

Osmanlı Gitti Huzur Gitti Diyenlere

2. Dünya Savaşından sonra Avrupa’da demir çelik, kömür ve sanayi alanlarında çalışan gruplarda birleşme oldu. Bu olayın neticesinde zamanla Altılar grubu sonrasında On ikiler grubu, ardından Avrupa Birliği denilen sürece gelindi ve bugünkü halini aldı.

Osmanlı Gitti Huzur Gitti Diyenlere

Burada varılmak istenen gaye; oluşturulan grupların tek devlet olup bu devletin ipini de elinde tutacak olan kişilerin Yahudilerin olması. Bu sayede yıkmış oldukları Hilafetin bir örneğini kendileri yapacaktı.

Altılar Grubu ilk defa 1957 yılında oluşturuldu. Bu oluşum içerisindeki devletler; Almanya, Fransa, İtalya, Belçika, Hollanda ve Lüksemburg idi.

Sonrasında İngiltere, İrlanda, Danimarka, İspanya, Portekiz ve Yunanistan’ın katılımlarıyla oluşan gizli küresel On ikiler grubu oluştu. Daha sonrasında oluş tamamlandığı vakit bu on ikiler grubu Avrupa Birliği adı altına girerek kendilerine resmi ve kabul edilebilir bir kimlik oluşturdular.

*

Hilafet: Şeriatın hükümlerinin hâkim kılınıp İslam’ın tüm insanlığa şeriatın adil ve eşit bir şekilde taşınıp anlatılması için bir yönetim sistemidir. Kısaca Hilafet İslamiyet’in belirlediği hukuklara göre bir devletin yönetilmesi anlamına gelmektedir.

Avrupa Birliğinin tarihini kısa haliyle aktardıktan sonra kıyaslama yapmazsak olmaz.

Avrupa Birliği sözde kendi kriterlerine uyan her ülkeye adil davranacak ve himayesi altına alarak güvenliğini sağlayacak. Ama günümüzde hem Türkiye’nin yaşadığı diplomatik krizler olsun ve Avrupa Birliği içerisinde hiç Müslüman bir devlet olamayışı da AB’nin temel ilkesini gösteriyor.

Kendilerine örnek edindikleri temel ahlakın Modern Avrupa kültürünün olduğunu savunurlar ve Avrupa Birliği içerisine girecek olan devletlerinde bu kültüre yatkın hatta o kültürden olmasına dikkat edilir. Hepimiz biliyoruz ki bu kültürün İslam’a ters düştüğünü hatta bu yetmezmiş gibi birde İslam’a düşmanlığı olduğu ortadadır.

Hilafet ise sözde değil özde yaşanabilecek İslami şartların belirlediği bir sistemdir. Halife; savaşıp sömürmeye giden değil sömürülen yerlerin yarasını sarmaya, orada adaletsizlik baş gösterdiyse o başı kesmeye, Halka zulüm ediliyorsa zalime karşı çıkmaya gidendir. Hilafet öyle bir şeydir ki Bizans halkının Fatih’e yazdığı mektuplarla adaletsizliği hilafetin sona erdireceğini belirttiren sistemdir.

Halkına merhametli davranmayı, zalime karşı olmayı mazlumu korumayı emir eden bir sistemdir.

Bu öyle bir sistemdir ki; bu sistemi kullanan devlet yıkılınca dillerde ‘Osmanlı gitti huzur gitti’ cümlesini dolandıran sistemdir.

Hilafet yok edilmeye çalışılsa da her zaman bu sistemi anlayan insanların içinde kalan bir ukdedir.

Günümüzde ne kadar Hilafetin modern olmadığı belirtilse de modern zamanda keşfedilen birçok  şeyin hilafet zamanında keşif edilmesi mesela Sibernetik Robot Biliminin ve Hidromekanik’in öncülerinden Ebu’l iz El-Cezeri’nin hilafet zamanında yetişmesi gibi.

Şunu unutmamak lazım hilafet İslamiyet’in bir parçasıdır nasıl ki bir elma, ağacı olmadan oluşmaz ve anlamını kaybeder ise hilafet de İslamiyet ile beraber yürütüldüğü sürece hilafettir bunun dışına çıkıldığı sürece buna hilafet denemez.

Hilafetsiz İslam ülkelerinin hali ortada!

Ahmet Fatih AKKAŞ

Fc: ahmetfatihakkas

Twitter:Ahmetfatihakkas

İns:ahmetfatihakkas

 
adminadmin