Gündem
Giriş Tarihi : 02-01-2017 11:37   Güncelleme : 02-01-2017 11:37

Reina saldırısını DAEŞ üstlendi

Örgütün ajansı Amaq üzerinden yapılan açıklamada, “IŞİD’in Hristiyanlık koruyucusu Türkiye’ye karşı yürüttüğü mübarek operasyonların devamı niteliğinde, halifeliğin kahraman bir askeri, Hristiyanların dinden çıkmış bayramlarını kutladığı en meşhur gece kulüplerinden birini vurdu” ifadesi kullanıldı.

Reina saldırısını DAEŞ üstlendi

IŞİD, bu açıklamayla Türkiye’de ikinci defa bir saldırıyı üstlenmiş oldu. Örgüt ilk kez, Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıları üstlenmişti. Bundan önce Türkiye’de kendisine atfedilen saldırılar hakkında açıklama yapmayan IŞİD’in, ‘Müslüman bir ülkede saldırı üstlenmekten kaçındığı’ yorumu yapılıyordu.

DAEŞ Türkiye’yi cihad bölgesi ilan etti.

Örgütün yayınladığı görsellerde Türkiye’nin cihat bölgesi ilan edildiği ve inançlı kişilerin bu ülkenin huzurunu bozacak saldırılarda bulunmaları tavsiye ediliyor.

2016'nın Kasım ayında DEAŞ sosyal medya hesaplarından paylaşılan ve IŞİD'in Türkiye'yi işgal etme kararını uyuyan hücrelerine iletmek üzere hazırlanan görseller 1 Ocak 2017 Ortaköy gece kulübü saldırısının ardından yeniden dikkat çekti.

2016 yılında IŞİD Türkiye'yi tehdit ederek uyuyan hücrelerine ve aktif militanlarına ülkenin huzurunu bozacak eylemlerde bulunma çağrısında bulunmuştu, hazırlanan görsellerin birinde İstanbul boğazı, diğerinde ise İstanbul Üniversitesi'nin vurgulanması dikkat çekmişti. Görsellerde Türkiye'nin cihat bölgesi ilan edildiği ve inançlı kişilerin bu ülkenin huzurunu bozacak saldırılarda bulunmaları tavsiye ediliyor.

Paylaşımların ilk olarak ne zaman ve hangi kaynaklardan paylaşıldığını araştırdığımızda cihatçı sosyal medya hesapları karşımıza çıkıyor, paylaşımda bulunan sosyal medya hesaplarının bazılarının kapatılmış olması ise bir diğer dikkat çekici unsur. Hesapların Google aramalarında halen çıkıyor olmaları, yakın bir zaman dilimi içerisinde kapatıldıkları intibaını yaratıyor.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN