Güncel
Giriş Tarihi : 21-04-2015 19:30   Güncelleme : 21-04-2015 19:30

Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy'a ziyaret

KARABÜK (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’u ziyaret etti

Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy'a ziyaret

KARABÜK (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’u ziyaret etti. 

Şen, ziyarette yaptığı konuşmada, Safranbolu’ya daha önce birkaç defa geldiğini ve çok güzel bir şehir olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak 3 yıldır Kore ile kültürel konularda çalışmalar yaptıklarını ifade eden Şen, "Onun bir devamı olarak Karabük Üniversitesi'yle de ortak çalışmalar yürütmekteyiz. Bu çerçevede Kore'den İstanbul’a bazı hazırlıklar için misafirlerimiz gelmişti. Ankara’da da bizim bazı görüşmelerimiz oldu. Bu çerçevede misafirlerimiz tarihi ve kültürel yerleri yakından görmek istedikleri için bu güzel bölgemizi ziyaret ettik" diye konuştu.

Aksoy ise Safranbolu’yu en fazla ziyaret eden ülke vatandaşlarından birisinin de Kore olduğunu aktardı.

Aksoy, şöyle konuştu:

 

"Kore’deki bir kent ile Safranbolu arasında kardeşlik ilişkisinin, kültürel bazdaki paylaşımların çok önemli olduğuna inanıyorum. Misafirlerimiz hem ön araştırmaya hem de kardeş şehir olabilmek için çeşitli öneriler sundular. Çok memnun olduk. Bilindiği üzere Kore ile kültürel olarak çok ortak yönümüz bulunmakta. Karşılıklı istişarelerde bulunduğumuz ziyaretin de oldukça verimli geçtiğine inanıyorum."

adminadmin