Samsun Haber
Giriş Tarihi : 16-03-2017 15:01   Güncelleme : 16-03-2017 15:01

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'nden Sağlık Yürüyüşüne Destek

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında Samsun'da düzenlenen "Sağlık çalışanları ile yürüyoruz" etkinliğine destek verdi.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'nden Sağlık Yürüyüşüne Destek

Toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yeter siz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamama sı ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri haline geldi.

Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından fiziksel aktivite farkındalığını artırmak amacıyla ilimizde düzenli olarak yürüyüş etkinlikleri düzenleniyor. 

Toplumun fiziksel aktivite düzeyinin arttırılmasının sağlanması için yapılan yürüyüşlerin bu haftaki teması “14 Mart Tıp Bayramı” nedeni ile “Sağlık Çalışanları ile yürüyoruz” olarak belirlendi. 

Samsun'da yapılan yürüyüşe Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri idari yetkilileri ve personeli de katılarak destek verdi. Hastane çalışanları ellerindeki "Büyük Anadolu Hastaneleri Sağlıklı Yaşamı Destekliyor" pankartı fiziksel aktivitelerin artırılması konusu ile farkındalık yarattı. 

adminadmin