Gündem
Giriş Tarihi : 28-11-2013 10:53   Güncelleme : 28-11-2013 10:53

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR’DE BİR BAŞKA SENDİKA SKANDALI

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde örgütlenen Türk İş’e Bağlı Belediye İş Gezi olayları için özel otobüs kaldırmış..

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR’DE BİR BAŞKA SENDİKA SKANDALI
İddialar bunula bitmiyor,  otobüslerin paraları ve İstanbul Taksim Gezi Pakı’na gidenlerin masrafları Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan aidatlarla karşılanmış..

Daha da ilginç bir iddia ise, Bu sendikanın Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde örgütlenmesi bizzat Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından gerçekleştirilmiş ve Başkan Yılmaz’ın yeğeni Belediye İş Sendikası’nın üst kurul delegesi..

TÜRK-İŞ’e bağlı Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası - Belediye- İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul her demeç ve açıklamasında AK Parti hükümetine hakaretleriyle tanınıyor..

BU İKTİDARA KİM OY VERİYORSA ÖNCE AİLESİNE VE ÇOCUKLARINA İHANET EDER

Yurdakul’un İzmir’in Selçuk İlçesinde Selçuk Belediyesi’nde yaptığı konuşma akıllara durgun verecek nitelikte;

“Siz işçisiniz, emekçisiniz politika yapmayın diyorlar. Neden?

TOBB,TÜSİAD, MÜSİAD politika yapacak, TBMM’yi istediği gibi şekillendirecek, istediği yasaları çıkartacak, işçiye de politika yapma diyecekler. Meclis oluşturulurken asıl biz söz sahibi olacağız. Buradan çıkan yasalar 76 milyonu kucaklayacak, yüzü emekçiye dönük yasalar olacak. Eğer sahip çıkarsak bu olur. Partizanlık yapmayacağız. Bize ayak takımı diyenlere oy vermeyeceğiz. Bu iktidara kim oy veriyorsa önce ailesine ve çocuklarına ihanet eder. Ülke siyaseti özgürleşmeli. Yargı yok. Telefonla karar çıkartılıyor. Demokratik platform sandıktır. İşçiler olarak sandıkta birleşmeliyiz. Oyun kıymetini bileceksiniz. Böyle olursa çocuklarımıza bir parça daha özgür yaşayabileceği bir ülke bırakırız. Tünelin ucundayız. Adam demokrasiyi otobüs olarak görüyor. Ben diyor otobüse amacıma ulaşmak için bir araç olarak bindim, hedefime ulaştığımda inerim diyor. Tam yolu tamamlamadan bunlara dur demek lazım. Yoksa bizi tünele soktuklarında oradan kolay kolay çıkış olmaz. Çok ağır bedelleri olur. Yazık olur torunlarımıza, çocuklarımıza. Bunları anlatmak bizim görevimiz. Nerde genç yaşında ODTÜ’de, İTÜ’de, Hacetepe’de 20’li yaşlarda sandalyesini kendisi tekmeleyen, emekçiler için mücadele eden gençler nerde kaldı? Onların emeklerine yazık değil mi?”
 
Türk İş’e bağlı Belediye İş Sendikasının Samsun yöneticilerinin bir başka özelliği ise, AK Parti hariç bütün partilere sempati ile bakıyor olmaları..

Devlet Bahçelinin Samsun Mitingi sırasında MHP’nin üst düzey yöneticileri Belediye İş Sendikasını özel olarak ziyaret etti.

Belediye İş Sendika yöneticilerinin sosyal medya sayfaları, MHP ve CHP’ye, Mustafa Sarıgül’e övgülerle dolu iken Başbakan ve ailesine ağır hakaretlerle dolu..

BAŞKAN YILMAZ’IN YEĞENİ ÜST KURUL DELEGESİ

AK Parti iktidarını yıkmaya yönelik her türlü hareketi destekleyen ve Gezi olaylarına otobüs kaldıran Türk İş’e Bağlı Belediye İş Sendikasının Üst kurul delegesi Yusuf Ziya Yılmaz’ın yeğeni..

Türk İş’e bağlı Belediye İş Sendikası’nın Samsun’da yetkili olduğu Belediyeler:

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Havza Belediyesi, Ladik Belediyesi, Bafra Belediyesi, Yakakent Belediyesi, Alaçam Belediyesi, 19 Mayıs Belediyesi, Samsun - SASKİ, İlkadım Belediyesi, Samsun Büyükşehir, Terme Belediyesi, Salıpazarı Belediyesi Şantiyesi
adminadmin