Samsun Haber
Giriş Tarihi : 06-05-2020 17:20   Güncelleme : 06-05-2020 17:20

Samsun Cihannüma’da Görev Değişimi!

Cihannüma Samsun İl Başkanlığı’nda görev değişikliği yaşandı. Cihannüma İşbirliği ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Cihannüma Samsun İl Başkanlığına Doç. Dr. Salih KESGİN’in görevlendirildiği ifade edildi.

Samsun Cihannüma’da Görev Değişimi!

Cihannüma İşbirliği ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi tarafından açıklamaya göre Cihannüma Samsun İl Başkanlığı görevini yürüten İlker EFE’nin genel merkez teşkilatlanma biriminde görevlendirildiği bu nedenle boşalan Samsun İl Başkanlığına ise Doç. Dr. Salih KESGİN’in görevlendirildiği, Cihannüma Samsun İl Yönetimi’nin şu isimlerden oluştuğu ifade edildi.

 

İl Başkanı                            : Doç. Dr. Salih KESGİN

Teşkilatlanma                      : Abdullah TAN - Doç. Dr. Harun ÖZER

Sekreterya                          : Dr. Yunus SARIYILDIZ 

Kurumlararası İlişkiler          : Ali Saral ALİOĞLU - Av. Cem YAZGAN -  Dr. Yusuf GÜNEY

Kurumsal İletişim                : Dr. Yener AKSOY - Ali Kemal TURAL - Muhammed KARA

ARGE ve Eğitim                  : Prof. Dr. Hüseyin GENÇCELEP - Doç. Dr. Recep DEMİR

Çevre-Şehir ve Kültür          : Doç. Dr. Said KURŞUNOĞLU

Kaynak Geliştirme               : Mesut ÇETİNKAYA – Abdullah YILDIRIM - Murat KASAP

İnsan Kıymetleri                 : Süleyman DEMİRTAŞ - Av. Cihat BAŞERLİ

İlçe Koordinatörleri             : Kazım CALAP (Çarşamba), Ali ŞİMŞEK (Bafra)

Danışma Kurulu Başkanı      : Rüstem DİNÇ

Cihannüma Samsun İl Başkanı olarak görevlendirilen Doç. Dr. Salih KESGİN, “Cihannüma; varoluşu, bilgiyi ve değerleri kendi medeniyetinin ilkeleri ile tanımlayan; ilim, irfan ve hikmet okulunun öğrencileri, yeryüzünde adaletin tesis edilmesi için samimiyetle mücadele eden ve bu yolda birlik ve beraberlikten asla vazgeçmeyen kardeşler topluluğudur. Şehrimizde iyiliğin,  adaletin hâkim olması için bizden önce bayraktarlık yapan öncü isimlerin açtığı yolda ve bizden evvel yönetim kurullarında görev yapan dostlarımızın emeğini daha da yüceltmek için çaba sarf edeceğiz.” dedi.

 

Salih Kesgin Kimdir?

Salih KESGİN 1981 yılında dünyaya geldi. İlkokulu Samsun İlkadım Şehit Cengiz Topel İlkokulunda (1991), orta ve lise öğrenimini Samsun Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde (1999); lisans öğrenimini İlahiyat Fakültesi (2003) ve Kamu Yönetimi (2005)  bölümlerinde tamamlamıştır.

2007 yılından beri akademide ana bilim dalı başkanlığı, lisansüstü eğitim enstitüsü müdür yardımcılığı ve müdürlüğü, üniversite yönetim kurulu ve senato üyeliği, üniversite mütevelli heyeti üyeliği gibi görevlerde bulunan KESGİN, Samsun’da SAMİMDER, İlim Yayma Cemiyeti, İlahiyat Fakültesi Eğitim ve Araştırma Derneği gibi gönüllü teşekküllerde çeşitli dönemlerde yönetim kurulu üyesi ve başkanı olarak görev aldı. Cihannüma Derneği Samsun teşkilatında bir süre yönetim kurulu üyeliği ve akabinde il danışma kurulu başkanlığı görevini üstlendi. İmam Hatip Okulları (daha sonraki adıyla Eğitim Platformu) Samsun İl Koordinatör Yardımcısı olarak görev yaptı. Halen Samsun Üniversitesi Genel Sekreteri olarak görev yapmaktadır.

Recep YAZGANRecep YAZGAN