Samsun Haber
Giriş Tarihi : 16-11-2017 12:42   Güncelleme : 16-11-2017 13:19

Samsun Gülsan Sanayi Esnafının Tek Umudu: Bizi Recep Tayyip Erdoğan kurtarır!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Gül San Sanayi Sitesinin bulunduğu alanı Rekreasyon sahası ilan ederek iş yerlerinin kaldırılmasına dair imar Planı Değişikliği için Bölge İdare Mahkemesinde görülen davada Sanayi esnafının lehine İmar Plan İptali kararı çıkmıştı.

Samsun Gülsan Sanayi Esnafının Tek Umudu: Bizi Recep Tayyip Erdoğan kurtarır!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin itirazı üzerine Bölge İdare mahkemesinde davanın ikinci aşaması devam ediyor. Gül San Sanayi esnafı, AK Partili siyasetçilerinin kendilerinin yanında olduğu fakat Başkan Yılmaz’ın bütün esnafı ve siyasetçileri karşısına alarak kararında inat ettiği ve bunu da ancak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı’nın durdurabileceği görüşünde.

Gül San Sani esnafı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaşmanın yollarını arıyor.

Gül San Sanayi esnafı Cumhurbaşkanı’ndan talepleri

  1. Gülsan Sanayi esnafı bölgedeki mevcut yapılaşmanın çok çirkin olduğunu ve Samsun’a yakışmadığını kabul ediyor.
  2. Gülsan Sanayi sitesinde kiracı be mal sahibi olan, şehir içinde bulunmaması gereken gayri sıhhi müessesse işletenler, bunun için kurulacak bir sanayi sitesine aktarılmalarını istiyorlar.
  3. Geriye kalan teşhir, ticaret ve ekonomi sektörü işletme ve tapu sahipleri kentsel dönüşüm ile bulundukları yerde yeni binalarında bu hizmetlerine devam etmek istiyorlar.
  4.  Zaten 1980 onama tarihli metropolitan kent imar planında ve  bu imar   planına göre yapılan uygulama imar planında anılan saha küçük sanayi sitesi kullanımı dondurulmuş fakat 30 yıllık projeksiyon içinde veya sonrasında sanayi sitesinin Samsun’un ve bölgenin ihtiyaçları için bölgesel iş merkezi olarak planlanıp inşa edilmesi önerilmişti.

Bilindiği gibi zaten Samsun Büyükşehir Belediyesi, 2005 yılında bu temel ilkeye uygun olarak alanın ticaret sahasına dönüştürülmesine dair nazım imar planı düzenlemesi yapmıştı.

Gül San Sani Sitesi esnafı, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden 2005 yılı Nazım İmar Planını uygulamasını istiyor.

Gülsan Sanayi esnafı Cumhurbaşkanın bu konuda bilgilendirmek ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı’na müdahale etmesini istiyor.

Akasyamhaber / Özel

 

adminadmin