Samsun Haber
Giriş Tarihi : 01-02-2019 09:13   Güncelleme : 01-02-2019 09:13

Samsun İŞ KUR İl Müdürlüğü 2018’de 26 bin 155 kişiyi işe yerleştirdi!

Samsun İŞ KUR İl Müdürlüğü 2018’de 26 bin 155 kişiyi işe yerleştirdi!

Samsun İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2019 yılı ilk olağan toplantısı Samsun Yelken Spor Kulübü Toplantı Salonu’nda Samsun Valisi Osman Kaymak’ın başkanlığında gerçekleştirildi. 

Toplantının açılışında yaptığı konuşmasında, Türkiye Çalışma ve İş Kurumu'nun işsizlerin umudu olmaya devam ettiğini ve Türkiye'de işsizlik sorunu değil iş beğenmeme sorunu olduğunu belirten Kaymak, “İŞKUR İl Müdürlüğümüz, İŞKUR Genel Müdürlüğü’nün 81 vilayetine sunmuş olduğu hedefleri en iyi uygulayan ilk üç il arasında yer alıyor. 2018 yılı için özel sektörde 22.110 kişiyi işe yerleştirmeyi hedefleyen İŞKUR İl Müdürlüğümüz, yılsonu itibarıyla 26.155 kişiyi işe yerleştirerek hedeflerinin üzerinde bir başarı göstermiştir. Ayrıca, 2018 yılında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza sunduğu 59 Engelli Kendi İşini Kurma Projesi'nin 52'si kabul edilen İŞKUR İl Müdürlüğümüz, bu alanda nüfusuna oranla Türkiye'nin en başarılı illeri arasında yer alıyor. Bu nedenle ben İŞKUR İl Müdürümüz Haşim Meydan’ı ve çalışanlarını tebrik ediyorum.” dedi.

İŞKUR'un hem işçinin, hem de işverenin yanında olduğunu vurgulayarak, ekonomik sıkıntıya giren işverenlerin işçi çıkartmadan önce İŞKUR'un kısa çalışma ödeneğinden faydalanma konusunun altını çizen Samsun Valisi Osman Kaymak, “İstihdam ve işsizlik konuları tüm Türkiye’nin olduğu gibi Samsun’un da en önemli gündem maddelerinden birisi. İşsizliğin çözümü için planlamalar şüphesiz çok önemli. Uzun vadeli ve yakın vadeli ciddi tedbirler almamız lazım. Samsun artık göç veren değil göç alan il olması nedeniyle cazip iller arasına girdi. Bu nedenle gençlerimizin gelecekte işsiz kalmaması için yeni iş alanlarına ihtiyaç var. O yönüyle İŞKUR’un, KOSGEB’in yönlendirmeleri çok önemli. Bütün kurumlar bu konuyla ilgili çalışıyor.” şeklinde konuştu.

Sanayi alanlarındaki yetersizliğin son dönemde gündemde olduğunu hatırlatan Kaymak, “Özellikle Samsun merkezde Organize Sanayi Bölgemizin dolması sebebiyle yeni fabrika alanlarına ihtiyaç var. Biz her ne kadar müteşebbisleri Havza ve Kavak’a yönlendirsek de mesafeden dolayı çok rağbet etmiyorlar. Biz de tabi bu talebi değerlendirmek durumundayız. Bu anlamda tersane bölgesinin yeni OSB olarak hazırlanması konusunda çalışmalar devam ediyor. Bu konu netleştiğinde kamuoyuna inşallah müjdeyi vereceğiz. İŞKUR’un çalışmalar bizim için umut verici ve sevindirici ama uzun vadede yeni fabrikalar ve yeni sanayi alanlarına ihtiyacımız olduğunu belirtmek istiyorum.” diye konuştu.

Valimiz Sayın Osman Kaymak’ın konuşmasının ardından toplantı, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Sait Gül'ün İl İstihdam Politikası hakkındaki sunumu ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Celalettin Sula’nın İl Mesleki Eğitim Politikası hakkındaki sunumuyla devam etti.

adminadmin