Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-11-2016 13:30   Güncelleme : 29-11-2016 13:30

Samsun Kutlu Yol Derneği’nin Yönetim Kurulu Belirlendi

​Kısa bir süre önce Genel Merkezi Samsun’da kurulan ve kısa adı “Kutlu Yol” olan “Dilde, Fikirde, İşte Birlik Yolu Derneği” ilk Olağan Genel Kurulu’nu yaptı.

 Samsun Kutlu Yol Derneği’nin Yönetim Kurulu Belirlendi

Samsun Haber - Dernek binasında yapılan Genel Kurul’da yönetim, denetim ve yüksek disiplin kurulu seçimleri yapıldı. Bu seçim sonucu;

Mustafa KESKİN Genel Başkan, Hülya TOMBUL, Muharrem TOK, Murat KILIÇ, Nevin DALAY, Samet DEMİR, Afşin SOYSAL, Ali AYDIN, Hatice YAZICI, Ahmet DEMİR ve Çağrı KILIÇ Yönetim Kurulu Üyeleri,

Mehmet ŞANLI, Rıfkı DURMAZ, Koray BÜLBÜL, Kenan Kaya ve Faruk KARADENİZ Denetim Kurulu Üyeleri

Oktay DEMİR, Talat EYÜPOĞLU ve Mehmet Salih ÇOLAK Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri Olarak belirlendi.

Yolumuz KUTLU YOL’dur.

Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Mustafa KESKİN, “Büyük Türk düşünürü İsmail Gaspıralı’nın ‘Dilde, Fikirde, İşte Birlik’ kutlu ülküsünden yola çıkarak 09 Mayıs 2016 tarihinde, Dilde, Fikirde, İşte Birlik Yolu – Kutlu Yol Derneği’ni kurduk. Yolumuz; ‘Dilde, Fikirde, İşte Birlik Yolu’dur. Bu yol; ‘Kutlu Yol’dur. Bu derneği kurarak, yönetim kuruluna seçilerek, üzerimize çok özel görev aldık.

Bu özel görevimizi; Türk milletine hizmetin her türlü özel çıkarın üzerinde olduğu ve her Türk’ün milletinin hizmetinde olduğu bilinç ve anlayışıyla; İnsan haklarına saygı, saydamlık, katılımcılık, doğruluk, hesap verebilirlik, millet yararını gözetme ve hukukun üstünlüğü ilkeleri doğrultusunda yerine getireceğiz.

Dillerde ve gönüllerde yine Türk Birliği düşüncesi, ortak Türk alfabesi, ortak iletişim dili başta olmak üzere Türk dünyasının sürekli gelişimine, öngörülebilirlikle çabalayacağız, “bu millet, bu devlet, bu yurt için gündüz oturmadan, gece uyumadan, ölesiye birlikte çalışacağız.

Türk Dünyasına hizmet yolunda bu kutlu yolda bilim, kültür, sanat, iktisat, iş ve siyaset alanında Türk Dünyasının geleceğine hizmet veren, katkı sunan çalışmalar yapacağız. Türk Dünyasında Dilde Fikirde İşte Birlik paydasının hayata geçirilmesi, kardeş ülkeler arasındaki işbirliğinin daha da arttırılması yolunda gayret edeceğiz.

Dilde Fikirde İşte Birlik Yolu – Kutlu Yol Derneği, Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün amacı olan; Yüce milletimizi layık olduğu çağdaş uygarlıklar seviyesinin üzerine yeniden çıkarılması yolunda azim ve kararlılıkla üstün gayret göstermeyi en öncelikli görev edinmiştir.” Şeklinde konuştu.

adminadmin