Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-07-2017 09:12   Güncelleme : 15-07-2017 09:12

Samsun Teknopark İnsansız Araç Tasarlıyor

Savunma Sanayi Müsteşarlığının açmış olduğu İnsansız ve Otonom Kara Araçları tasarım yarışması için Samsun Teknopark bünyesinde oluşturulan proje ekibi hazırlıklarına başladı.

Samsun Teknopark İnsansız Araç Tasarlıyor

 Proje ekibi içerisinde Samsun Teknoparkta faaliyet gösteren 5 firma ile Ondokuzmayıs Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden 2 araştırma görevlisi yer almaktadır. Ayrıca Samsun Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi uzmanları da projenin oluşturulmasında katkı sağlamaktadır.

Araç her türlü arazi, iklim ve zemin koşullarında hareket kabiliyetine sahip olabileceği gibi bomba imha, mayın arama, atış destek ve keşif gözetleme görevlerini de gerçekleştirebilecek.

Proje ile ilgili olarak Samsun Teknopark Genel Müdürü Buğra ÇOLAK, “Proje Samsun Teknoparkın önemsediği bir proje olmakla birlikte, yarışma amacıyla bir araya gelen firmalarımız işbirliği kültürünü geliştirerektir. Ülkemiz için stratejik öneme sahip olan Savunma Sanayi alanında katma değer üretecek bir projenin bünyemizde hazırlanmasından dolayı onur duymaktayız.  Umuyorum ki yarışmaya katılan tüm fikirler geleceğin teknolojileri için bir adım olacaktır.” şeklinde bilgi verdi.  

adminadmin