Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-01-2018 15:39   Güncelleme : 22-01-2018 15:39

Samsun’da Birlikte Üretim Projesi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, tarımsal üretimde verimliliğin artırılması ve gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla; parçalı veya yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğünün altındaki tarım arazileri ile hayvancılık işletmelerinin ölçeğe uygun, verim ve kalite artışını sağlayacak şekilde bir araya getirilerek tek elden yönetilmesi suretiyle işletilmesine yönelik olarak 2018 yılından itibaren “Birlikte Üretim Projesi”nin uygulanması planlanmaktadır.

Samsun’da Birlikte Üretim Projesi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Birlikte Üretim Projesinin bitkisel üretim ve hayvancılık yatırımlarına yönelik işleyişi ve verilmesi planlanan desteklere ilişkin detaylar Bakanlığımızca belirlenmiştir. Taslak proje işleyiş detaylarına haiz ve gönüllülük esasına dayalı olmak üzere her ilde projenin uygulanmasına uygun üç köyün tespit edilmesi istenmektedir.

Bakanlığımızca uygulanması planlanan “Birlikte Üretim Projesi” bilgilendirme toplantısı İl Müdürü Nail Kırmacı’nın başkanlığında, İl Müdür Yardımcısı Bayram Ay, İl Müdür Yardımcısı Bekir Karaosmanoğlu, Arazi Edindirme Şube Müdürü Lale Baykal ve 17 İlçe Gıda Tarım Müdürlerinin katılımları ile 18.01.2018 tarihinde İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda Arazi Edindirme Şube Müdürü Lale Baykal tarafından Birlikte Üretim Projesinin bitkisel üretim ve hayvancılık yatırımlarına yönelik işleyişi ve verilmesi planlanan desteklere ilişkin detaylar anlatılarak, İlçe Müdürleri ile projenin ilçelerde/ mahallelerde tanıtımı, üreticilerin örgütlenmesi, konu ile ilgili olarak talep oluşturulması ve kriterlere uygun köylerin belirlenmesi gibi konular tartışılmıştır.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Müdürü Kırmacı; Samsun İlinde ‘Birlikte Üretim Projesi’ uygulanacak alan ve konunun fazlasıyla olduğunu, ancak İlimiz ve Ülkemiz ekonomisine ve çiftçimize katkı sunacak sürdürülebilir proje alanlarının tespit edilerek uyum içinde başarılı projeler yürütmek gerektiğini ve İlçe Müdürlerimize de bu konuda görevler düştüğünü ifade etti.

 

adminadmin