Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-03-2018 12:44   Güncelleme : 21-03-2018 14:01

Samsun’dan bir yatırımcı daha kaçar gibi uzaklaştırılacak

Samsun'da bir yatırımcı daha vakıf üniversitesi için arazi bulabilmek için diyar diyar dolşatırılıyor. Samsun'un idarecilerinin eline düşen ve çaresiz şehri terk eden kaçıncı bu kaçıncı yatırımcı olduğu merak ediliyor.

Samsun’dan bir yatırımcı daha kaçar gibi uzaklaştırılacak

Samsun’da gündemde ikinci devlet üniversitesi olmasına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumartesi günü Samsun’a kongre için Samsun’a geldiğinde ikinci devlet üniversitesi müjdesi vermesi beklenirken, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, adeta pişmiş aşa su katar gibi Samsunlu İşadamı Ahmet Özyazıcı’nın Samsun’a kazandıracağı vakıf üniversitesi için yer arıyor.

İşadamı Özyazıcı’ya YÖK’ün gündeminde ikinci devlet üniversitesi olduğu, kapatılan Canik Başarı Üniversitesi’nin kurulacak ikinci devlet üniversitesine tahsis edileceği anlatılmadan, Samsun’a yapılması planlanan vakıf üniversitesi için yer arayışları bir yatırımcıyı daha canından bezdirecek.

 Öte yandan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın “Samsun’da ikinci devlet üniversitesinin kazandırılması için Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak yapılması gereken ne var ise elimizi taşın altına koyuyoruz. Bu konu ile ilgili değerli işadamımız Ahmet Özyazıcı bey ile sürekli olarak irtibat halindeyiz. Doğduğu memleketine bir üniversite kazandırmak isteyen Ahmet beyi tekrar tekrar tebrik ediyorum. Bu ziyaret kentimizin ikinci üniversitesini kazanmada büyük rol oynayacaktır. Samsun’umuza hoş geldiniz. Biz Samsun’a bir çivi dahi çakacak tüm yatırımcılara yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Bir eğitim kurumu kurmak, okul inşa etmek kutsal bir görevdir diye düşünüyorum. Ben bu göreve vesile olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa zamanda bu üniversitemizi Samsun’a kazandıracağız” şeklindeki açıklaması ikinci devlet üniversitesi ile vakıf üniversitesini birbirine karıştırdığı yöndeki yorumlara sebebiyet veriyor.

adminadmin