Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-02-2017 07:35   Güncelleme : 19-02-2017 07:35

Samsunlu İşadamı Eyüp Atmaca ekonomiyi değerlendirdi

Samsunlu ünlü işadamı Eyüp Atmaca, Samsun'un en büyük sorununun işsizlik olduğunu söyleyerek; ‘Samsun’a istihdam yaratacak projeler yapılmalı. Bu şehir sürekli göç veren bir il olmaktan kurtulmalıdır.' dedi.

Samsunlu İşadamı Eyüp Atmaca ekonomiyi değerlendirdi

SAMSUN GÖÇ VEREN BİR ŞEHİR

Bafra'nın tanınmış işadamlarından Cezzar Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Atmaca, İnternet Medya Grubu (İMG)m ile Çelik AVM Niyazi Kesim Restoranda bir araya geldi. Atmaca; ‘Türkiye’nin en büyük sorunu işsizlik. Samsun'da bu alanda ciddi anlamda S.O.S veriyor. İstihdama yönelik projeler üretilmeli.' dedi. Samsun'un 70'li yıllarda 7. sırada göç alan bir şehir konumunda iken, bugün 37. sırada yer alıp göç vermesinin kent açısından büyük sorun teşkil ettiğini dile getiren Atmaca; ‘Samsun’da son 20 yılda olumlu gelişmeler olsa da istihdama yönelik yatırımların yapılmaması ve şehrin sürekli göç vermesi Samsun'un en büyük eksikliğidir.' diye konuştu.

SAMSUN LOBİSİ OLUŞTURULMALI

Samsun'da güçlü bir yerel medyanın olduğunu ve şehir yönetenlerin sürekli olarak bu konuda teşvik edilmesi gerektiğini belirten Atmaca;'Samsun, Karadeniz'İn incisi bir şehir. Ancak güçlü bir lobisi yok. Şehrin insanları, siyasetçileri, yöneticileri, işadamları, bürokratları, sivil toplum örgütleri şehrimizin etrafında kenetlenemiyor. Birlik ve beraberlik içinde bir Samsun lobisi oluşturup tek ses, tek yürek olmalıyız. Şehri yönetenler özellikle Samsunlu işadamlarını harekete geçirip istihdama yönelik projeleri gündeme getirirse bu konu da yol alınabilir. İşadamları nazlıdır ama ciddi projelere her zaman destek verip kentimize güçlü bir ivme katabilir.' diyerek sözlerini tamamladı.

adminadmin