Samsun Haber
Giriş Tarihi : 12-02-2018 09:39   Güncelleme : 12-02-2018 09:52

​Samsunlu Şehid Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şahin Son Yolculuğuna Uğurlandı

Türkiye Cumhuriyeti 26. Başbakanı ve Konya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve Samsun Valisi Osman Kaymak, Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şahin'in Havza ilçesi Kevser Camii’nde öğle namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine katıldı.

​Samsunlu Şehid Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şahin Son Yolculuğuna Uğurlandı

 Samsunlu Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şahin’in cenaze namazı, Havza ilçesi Kevser Camii’nde Türkiye Cumhuriyeti 26. Başbakanı ve Konya Milletvekili Prof. Dr.Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Milletvekilleri, Akif Çağatay Kılıç, Çiğdem Karaaslan, Orhan Kırcalı, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Erhan Usta, Kemal Zeybek, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondukuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Vali Yardımcıları Hakan Kubalı, Sezgin Üçüncü, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı J. Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, ilçe belediye başkanları, askeri, adli ve mülki erkan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, şehidimizin yakınları ve binlerce vatandaşın katılımı ile öğle namazına müteakip kılındı. 

İl Müftüsü Veysel Çakı tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından dua yapıldı ve helallik alındı.

Daha sonra şehidin naaşı askerlerin omuzunda cenaze aracına konularak defnedilmek üzere Havza ilçesi Yenice Mahallesi mezarlığına götürüldü. Burada Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şahin'in naaşı, okunan Kur'an-ı Kerim ve dualar eşliğinde Yenice Mahallesi mezarlığındaki aile kabristanlığında toprağa verildi.   

Defin töreninin ardından Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Şehidin naaşına sarılı bayrağı ve fotoğrafını şehidin annesine ve eşine teslim etti.   

 Cenaze töreninin ardından Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve Vali Osman Kaymak, şehidin ailesine ve akrabalarına baş sağlığı dileklerinde bulunarak, acılarına ortak oldu.

adminadmin