Spor
Giriş Tarihi : 18-05-2014 09:23   Güncelleme : 18-05-2014 09:23

SAMSUNSPOR – MERSİN İDMANYURDU

PTT 1. Lig play-off finalinde 18 Mayıs Pazar günü Mersin İdmanyurdu ile Samsunspor arasındaki mücadeleyi Fırat Aydınus yönetecek.

SAMSUNSPOR – MERSİN İDMANYURDU
Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan açıklamaya göre, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 17.30'da başlayacak finalde Aydınus düdük çalacak.
 
Karşılaşmanın yardımcı hakemleri ise Serkan Ok ve Kemal Yılmaz.

Maç: Samsunspor Mersin İdmanyurdu

Tarih: 18 Mayıs Pazar Saat: 17:30

Stad: Şükrü Saraçoğlu

Yayın: TRT 1
 
 Samsunspor'dan TFF Tahkim Kurulu'na tepki
-
Kulüp başkanı Kar:

- "Play-off finalinde Mersin İdmanyurdu ile yapacağımız maçta bizim tarafta sadece çocuk ve kadınların olması dünyada görülmemiş bir durum. Hayretler içindeyiz"

- "Maçımızı izlemek isteyenler Mersin tarafına girecek. Samsunspor Kulübü olarak sorumluluğun dışına çıkıyoruz. Bunu, cezayı verenlere bırakıyorum"
 
Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar, PTT 1. Lig play-off finalinde 18 Mayıs Pazar günü Mersin İdmanyurdu ile İstanbul'da yapacakları maçta seyircisiz oynama cezaları nedeniyle kendilerine ayrılan tribünlerde sadece çocuk ve kadın izleyicilerin bulunacak olmasına tepki gösterdi.
 
Emin Kar yaptığı açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun kendilerine verdiği bir maç seyircisiz oynama cezasının TFF Tahkim Kurulu tarafından onaylandığını belirterek, "Cezamız nedeniyle Tahkim Kurulu'na başvurduk. Ancak kurul, başvurumuzu geri çevirdi. Play-off finalinde Mersin İdmanyurdu ile yapacağımız maçta bizim tarafta sadece çocuk ve kadınların olması dünyada görülmemiş bir durum. Hayretler içindeyiz" dedi.
 
Kendilerine ait tribünlerde sadece çocuk ve kadın taraftarların olacağını kaydeden Emin Kar, "Mersin İdmanyurdu'nun taraftarları gelecek. Bizim sadece çocuk ve kadın taraftarlarımız olabilecek. Cezanın ertelenebileceği yönünde madde var ama kabul edilmiyor" diye konuştu.
 
İstanbul'da 400 bine yakın Samsunlunun yaşadığını ve bunların birçoğunun maça gelmek istediğine dikkati çeken başkan Kar, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Maçımızı izlemek isteyenler Mersin tarafına girecek. Samsunspor Kulübü olarak sorumluluğun dışına çıkıyoruz. Bunu, cezayı verenlere bırakıyorum. Kimin alnında Mersinli veya Samsunlu yazıyor? Bursa'dan iki otobüs geliyor. Maçı seyretme şansları olmayacak. Nerede izleyecekler? İnanılmaz bir karar. Ankaraspor maçındaki çirkin tezahürat nedeniyle bu cezayı aldık. Madem bu ceza verilecekti, Ankaraspor'un ikinci maçında uygulansaydı. Bizim kadın ve çocuk taraftarlarımız maçı bedava izleyecek, Mersin'in kadın ve çocukları parayla stada girecek. Adaletsiz bir durum."
 
Karşılaşmayı tarafsız sahada oynadıklarını kaydeden Emin Kar, "Saha bizim değil ki. Gelecek sezon için verirsin ve uygularsın. Samsunlu taraftarlar, Mersin İdmanyurdu tribünlerinden bilet alacak. Olay çıkarsa bunların sorumlusu kim olacak? TFF mi, Tahkim Kurulu mu olacak? Bildiğim kadarıyla final maçında galip gelen taraf hasılatın yüzde 60'ını alıyor. Biz yendiğimiz takdirde Mersin İdmanyurdu taraftarların satın aldığı biletlerin gelirinin büyük bölümünü biz almış olacağız" diyerek sözlerini tamamladı.
 
Öte yandan, kulüp futbol şube sorumlusu Nihat Soğuk da TFF Tahkim Kurulu'nun kararına tepki göstererek, "İstanbul'da çok Samsunlu var ve maça gelmek istiyor. Ama cezadan dolayı bu mümkün olmayacak. Bu takım ne olursa olsun final maçından galip gelecek" ifadelerini kullandı.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Balıkesirspor'un ardından PTT 1. Lig'den Spor Toto Süper Lig'e yükselecek üçüncü ve son takımın belli olacağı play-off final maçı Samsunspor ile Mersin İdmanyurdu arasında 18 Mayıs Pazar günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 17.30'da başlayacak.
 
Karar değişmezse tarihe geçecek
 
Fenerbahçe, sadece kadın ve çocukların önünde şampiyonluğunu ilan ederek dünyada bir ilke imza atmıştı. Şimdi Şükrü Saracoğlu yine tarihi maça tanıklık edecek. Saracoğlu’nda pazar günü saat 17.30’da oynananacak olan Samsunspor-Mersin İdmanyurdu PTT 1. Lig Play Off finalinde, Samsun’un cezası nedeniyle tribünlerin yarısı kadın ve çocuklardan diğer yarısı ise erkek ağırlıklı taraftarlardan oluşacak! Samsunspor Kulübü’nün yapacağı başvuru sonrası Tahkim Kurulu, sürpriz yapıp kararı bozmazsa Süper Lig’in son yeni üyesi tarihe geçecek bir maçla belirlenecek.
 
TARAFSIZ SAHADA RAKİP TAKIMA YASAK YOK
 
Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Disiplin Talimatı gereğince finalde Samsunspor’a ayrılan tribünlere sadece kadın ve çocuklar girecek. Mersin taraftarlarına ise bir kısıtlama olmayacak. Talimatın 98. maddesinin 4. fıkrası bir kulübün alığığı ‘seyircisiz oynama ceza’sının tarafsız sahalarda oynanan play-off maçlarına denk gelmesi halinde rakip takımın seyircisinin stada alınacağına hükmederken, ceza alan kulübün ise sadece kadın ve 12 yaşaltı çocuklarına izin verileceğini vurguluyor.
 
KÜFÜR KURBANI OLDU
 
Samsunspor cezayı Ankaraspor maçında çirkin ve kötü tezahürattan ötürü aldı. Samsunspor, bir maçlık saha kapama cezasını PTT 1. Lig Play Off yarı finalinde evinde ağırladığı Ankaraspor maçında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle almıştı.. PFDK, aynı eylemin 5. kez meydana gelmesi nedeniyle cezayı kesti. Karar Tahkim Kurulu’ndan dönmezse Samsunspor, finalde tüm seyircisinin desteğinden mahrum kalacak.
 
Mersin İdmanyurdu'nda ikinci Hakan Kutlu dönemi
 
Yılmaz Vural ile yollarını ayıran kırmızı-lacivertli kulüp, PTT 1. Lig play-off finali öncesi takımı yeniden teknik direktör Hakan Kutlu'ya emanet etti
 
PTT 1. Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu'nda, Yılmaz Vural'dan boşalan göreve bir önceki teknik direktör Hakan Kutlu getirildi.
 
Başkan Ali Kahramanlı, Mersin HiltonSA'da düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Vural'ın dün kampı terk ettiğini belirterek, kendilerine herhangi bir bilgi vermediğini, nedenini de bilmediklerini söyledi.
 
Vural'ın deneyimli bir teknik direktör olduğunu anlatan Kahramanlı, "Böyle bir dönemde takımı, şehri terk etmesi hiç şık olmadı. Kendisinden böyle bir şeyi hiç beklemiyorduk. Mersin İdmanyurdu'nda hocalar gider ve gelir. Bu takım hocasız kalmaz. Bu kulüp hiçbir zaman yalnız kalmamıştır. Dün hocamız gitti bugün başka bir hocamız geldi" dedi.
 
Kahramanlı, sezon başında takımı Hakan Kutlu'nun kurduğunu hatırlatarak, "Yönetim kurulu olarak durum değerlendirmesi yaptık ve futbolcularla görüştük. Onlar 'Eğer hoca gelecekse Hakan Kutlu gelsin' dediler. Onların tercihi doğrultusunda uygun gördük. Tekrar Hakan hocayı takımın başına getirdik. Biz kendisine güveniyoruz" diye konuştu.
 
Kahramanlı, pazar günü Samsunspor'la oynayacakları PTT 1. Lig play-off finalini kazanarak Spor Toto Süper Lig'e çıkacaklarına inandıklarını kaydetti.
 
Camianın şampiyonluk için kenetlenmesini isteyen Kahramanlı, taraftarların İstanbul'a götürülmesi konusunda Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle herhangi bir sıkıntı olmayacağını bildirdi.
 
Hakan Kutlu ise sezon başında büyük fedakarlıklarla kurduğu bir takımın son 90 dakikasının kaldığının altını çizerek, bir yılı aşkın süre bulunduğu şehirden gelen teklifi düşünmeden kabul ettiğini söyledi.
 
Hiçbir şekilde maddi konuların konuşulmadığını vurgulayan Kutlu, oluşturduğu takımla şampiyonluğu kutlamaya geldiğini ifade etti.
 
Kutlu, kulüpten ayrıldıktan sonra da Mersin İdmanyurdu'nun maçlarını izlemeye devam ettiğini bildirerek, final maçı öncesi takımda herhangi bir olumsuz durum bulunmadığını sözlerine ekledi.
 
- Hakan Kutlu'nun bu yılki performansı
 
Geçen yılın sonunda takımın başına geçen Hakan Kutlu'yla bu sezona da başlayan kırmızı-lacivertli ekip, inişli-çıkışlı performans göstermişti. 26. haftada TKİ Tavşanlı Linyitspor karşısında alınan 4-0'lık mağlubiyet takımda huzursuzluk yaratırken 28. haftada da Tekden Denizlispor'a 2-0 mağlup olununca Hakan Kutlu ile yollar ayrılmış, takımın başına Yılmaz Vural getirilmişti. Kırmızı-lacivertli ekip, Kutlu yönetiminde çıktığı 26 maçta 13 galibiyet, 8 beraberlik, 5 mağlubiyet almıştı.
 
Mersin İdmanyurdu'nun play-off finalinde karşılaşacağı Samsunspor ile Kutlu yönetiminde ligin ilk yarısında yaptığı maç da kulüp tarihi için ayrı bir öneme sahip olmuştu. İlk yarısını 3-0 geride tamamladıkları maçı Kutlu'nun ekibi ikinci yarıda bulduğu gollerle 5-4 kazanmıştı.

MY NET SPOR
adminadmin