Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-05-2017 08:49   Güncelleme : 24-05-2017 08:49

Samsun'un Çocukları 19 Mayıs Ruhunu Yaşadı

Canik Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "Samsun'un Çocukları Atatürk'ün Yolunda" gezisine katılan Samsunlu öğrenciler memleketlerine döndü.

Samsun'un Çocukları 19 Mayıs Ruhunu Yaşadı

Canik Belediyesi’nin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle düzenlediği "Samsun’un Çocukları Atatürk'ün Yolunda" gezisi sona erdi. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı sırasında Samsun'dan başlayarak izlediği yolu takip ederek sırasıyla Havza, Amasya, Erzurum ve Sivas'ı gezen 17 ilçeden toplam 40 öğrenci Samsun’a döndü. Gittikleri illerde tarihi yerleri gezen ve o illerin Valileri, Belediye Başkanları ve İl Milli Eğitim Müdürlerini ziyaret eden öğrencileri Samsun’da Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta karşıladı.

TARİHİNİ BİLEN GENÇLİK

Karşılama sonrası Canik Kültür Merkezi'nde geziye katılan öğretmen ve öğrencilerle kahvaltıda biraraya gelen Başkan Yardımcısı Alican Usta, öğrencilerden gözlemlerini ve duygularını dinledi. Her yıl düzenledikleri kültür ve tarih gezisiyle gençlerin 19 Mayıs ruhunu yerinde daha iyi anlamalarını amaçladıklarını belirten Usta, "Öğrencilerimizin gözlerindeki heyecanı görebiliyorum. Bu geziyle gençlerimizin, tarihimizi sadece kitaplardan değil yaşayarak öğrenmelerini istiyoruz. Gençlerimiz tarihimizi ne kadar iyi bilirse geleceğimize de o kadar ışık tutmuş oluruz. Bu nedenle bu gezileri ve sizleri çok önemsiyoruz" dedi.

GÖZLEMLER KİTAP OLACAK

Canik Belediyesi olarak gençleri farklı etkinliklerde buluşturduklarını ifade eden Usta, "Bir yandan gençlerimize daha iyi bir gelecek hazırlamanın gayreti içerisinde olurken, bir yandan da bu tür etkinliklerle çocuklarımızın ülkemizin tarihini iyi anlamalarını amaçlıyoruz. Çünkü tarihini, milli ve manevi değerlerini bilmeyen bir gençlik düşünemeyiz. Bu gezinin ardından öğrencilerimiz gezi sırasındaki duygularını ve gözlemlerini yazacak. Biz de öğrencilerimizin hazırladıkları yazıları kitap haline getireceğiz. Geleceğimiz olan çocuklarımız için faydalı olacağına inandığımız bu tür organizasyonlarımız bundan sonra da devam edecek" diye konuştu.

BAŞKAN GENÇ'E TEŞEKKÜR

"Samsun’un Çocukları Atatürk'ün Yolunda" gezisine katılarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadele sırasında Samsun'dan başlayarak gittiği şehirleri gezen öğrenciler, kendilerine bu imkanı sağlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e teşekkür etti. Öğrenciler, "Ülkemizin kuruluşuna öncülük eden şehirlerimizi yerinde görme imkanı bulduk. Bizler için gerçekten önemli bir tecrübe ve öğrenme oldu. Gençler olarak bizlere değer veren ve eğitimle yakından ilgilenen Canik Belediye Başkanımız Sayın Osman Genç'e teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

adminadmin